Woord en Daad vierde jubileum: Delen maakt rijk

Gorinchem – Zaterdag 12 oktober woonden zo’n duizend mensen de jubileumdag van Stichting Woord en Daad-dag bij vanwege haar 40-jarige jubileum. De ontwikkelingsorganisatie blikte samen met haar achterban en buitenlandse partners terug op de impact van 40 jaar ontwikkelingswerk.

De vraag ‘Waarom ben IK rijk?’ stond centraal en werd op geheel eigen wijze beantwoord door een ex-sponsorkind uit India, een onderwijscoördinator uit de Filippijnen, ondernemende bedrijven, actieve jongeren en zingende kinderen. De conclusie was: ‘Delen maakt rijk’.

De twee gastsprekers: Stenilie Grace Sinkiat, onderwijscoördinator van partnerorganisatie AMG Filippijnen en Arunima Srivastav, ex-sponsorkind uit India gaven een kijkje in hun leven, maar keken met het publiek ook vooruit naar de toekomst. Stenilie Grace Sinkiat: ‘ons doel is om kinderen van arme gezinnen te helpen en een kans te geven om te groeien. We zijn heel dankbaar dat Nederlandse sponsors willen delen van hun rijkdom. Hiermee kun je de levens van vele kinderen veranderen. Delen maakt rijk’.

Arunima Srivastav ex-sponsorkind uit India beaamde dit volledig. ‘Ik zie het als de genade van God dat ik ben toegelaten tot het sponsorprogramma van Word & Deed India, omdat ik zo in aanraking ben gekomen met het Evangelie en nu een hoopvolle toekomst heb. Het werk van Woord en Daad verandert mensen. En ik ben daar het bewijs van.’

Tijdens de workshops gingen politici Roelof Bisschop (Tweede Kamerlid SGP) en Agnes Mulder (Tweede Kamerlid CDA) en ondernemers Henk van Stokkom (Eigenaar van Doendenkers) en Henk Willem van Dorp (directeur Van Dorp installaties) met het publiek in debat over armoede, christelijke waarden, investeren en ontwikkelingssamenwerking.

Woord en Daad presenteerde ook een film uit Burkina Faso ‘De Waterdragers’ en bracht daarnaast het Bijbelstudieboek Rijk en arm ontmoeten elkaar uit met acht Bijbelstudies en praktijkverhalen over armoede en onrecht. Ook konden de bezoekers duurzame producten en andere snuisterijen kopen op de gezellige markt van de lokale comités.

Als uitsmijter van de dag traden de kinderen op en gaven ze antwoord op de vraag ‘Waarom ben IK rijk?’ met het ingestudeerde Woord en Daad-lied ‘Delen maakt rijk’.

Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. We willen hiermee een bijdrage leveren aan duurzame verandering in Nederland en wereldwijd.

Wilma van der Meij
Leonard-Walpot
14-10-2013
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies