Gospelkoor Reach Out: liederen geven steun in ons leven

Tijdens het vierde Vecht Gospel Festival op 1 maart in Ommen geeft Interkerkelijk Gospelkoor Reach Out uit Wierden van 12:00 tot 12:30 een concert in Hal 1. Het koor is opgericht in 1993 onder de naam ‘Midlife Singers’ en was het initiatief van een groep zangers en zangeressen die het Interkerkelijk Jongerenkoor POWER ontgroeid waren, maar het enthousiasme om te zingen beslist nog niet.

Vanaf 1998, naar aanleiding van ons vijfjarig bestaan, hebben we meerdere jaren het prachtige muziekstuk ‘Ik Ben’ ten gehore gebracht. Dit in samenwerking met de Koninklijke Muziekvereniging Advendo uit Nijverdal. In 2002 is de naam gewijzigd in ‘Interkerkelijk Gospelkoor Reach Out’.

Met een aantal andere koren uit de regio wordt al een aantal jaren het zomer-gospel-gala verzorgd: een vrolijk zangfeest dat, als het weer meewerkt, in Wierden in de buitenlucht wordt gehouden.

Ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan heeft Reach Out “The Passion” van Adrien Snell op de planken gebracht, in samenwerking met het studenten symfonie orkest Musica Silvestra Orkest uit Enschede. In 2010 hebben we een avondvullend spetterend programma gebracht met medewerking van het Döderhult Gospel Choir uit Zweden en Jeugdkoor Power uit Wierden.

Ons laatste project was in 2011 onder de titel “Songs4Friends”. Dit leverde een geslaagd optreden op met gospel en meer wereldse liederen, maar met een duidelijke Bijbelse boodschap over de thema’s: vriend van God, vriend van jezelf, vriend van een ander en vriend van de wereld.

Op 30 november 2013 hebben wij ons 20 jarig lustrum gevierd. Hierbij hebben we groots uitgepakt en daarbij gekozen voor het thema “Gospel meets Classic”. Musica Silvestra Orkest (MSO), hét studenten symfonie orkest uit Enschede, heeft ons daarbij weer voortreffelijk ondersteund. Onze tegenprestatie hebben we in Enschede gegeven op 26 november 2013.

Na onze oproep hadden we voor twee nummers die wij ten gehore brachten, het Ave Verum van Mozart en het Halleluja van Händel, ongeveer 23 zangers extra op het podium staan. Allen waren enthousiast en kunnen terugzien op een fantastisch concert.

Ruim 20 jaar zingen we in onze liederen over God, de verhalen uit de bijbel en beleven we samen met de toehoorder de steun die deze liederen geven op alle momenten van ons leven.

Wij verlenen onze medewerking aan kerkdiensten en gospelevenementen en geven geregeld concerten.

Ons koor staat onder leiding van dirigent Nico Griffioen en we worden begeleid door een vast combo dat bestaat uit piano, drums, basgitaar en dwarsfluit.

Het vierde Vecht Gospel Festival, zaterdag 1 maart 2014 in De Carrousel in Ommen, belooft de meest afwisselende en interactieve editie tot nu toe te worden. Trinity, Pearl Jozefzoon, Vecht Gospel Choir en 22 Gospelkoren & -bands zullen optreden. Het programma biedt verder workshops, Bijbelstudies, een kinderplein, een sing-in en infostands. Meer informatie op www.vechtgospelfestival.nl.

Gerrit Rouwenhorst
© Henk-Jan Oudenampsen
22-02-2014
Muziek
https://www.reachoutwierden.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies