Praiseband X-press: expressie geven aan je geloof

Tijdens het vierde Vecht Gospel Festival op 1 maart geeft Praiseband X-press van 13:45 tot 14:15 een concert in de theaterzaal van de Carrousel te Ommen. Het vierde Vecht Gospel Festival belooft de meest afwisselende en interactieve editie tot nu toe te worden. Naast Praiseband X-press zullen Trinity, Pearl Jozefzoon, Vecht Gospel Choir en 22 Gospelkoren & -bands optreden.

De oorsprong van Praiseband X-press ligt zo’n 30 jaar geleden in Hasselt, toen nog onder de naam GeHoLi (Geloof, Hoop en Liefde). Sinds 2004 is de groep verder gegaan onder de naam Praiseband X-press. De band wil met de naam X-press aangeven een koerier te willen zijn van het evangelie. Daarnaast willen de bandleden eXpressie geven aan hun geloof. De leden komen uit Hasselt en de wijde omtrek: van Amersfoort tot Emmeloord, van Zwolle tot Hardenberg.

Samen muziek maken tot eer van God, de mensen vertellen van Zijn grootheid en liefde, dat is ons doel. Dit doen wij door middel van complete avondvullende programma’s. Inmiddels hebben wij 3 programma’s: ‘Got Lost?!’, ‘Just 4 U!’ en ‘Never let go!’. Deze programma’s worden ondersteund door multimedia zoals filmpjes en korte overdenkingen over het thema. Het repertoire bestaat veelal uit Opwekkingsliederen, in het Nederlands en in het Engels gezongen, maar ook nummers van onder andere Hillsong, Lincoln Brewster, Brian Doerksen.

De programma’s zijn erg geschikt als invulling voor een bijzondere kerkdienst, zoals bijvoorbeeld een jeugddienst of jeugdkerk, maar ook als invulling van een praise-avond. Via deze programma’s wordt het evangelie op een laagdrempelige manier gebracht. Uit de reacties blijkt dat de programma’s niet alleen jongeren, maar ook ouderen erg aanspreken.

Wij worden vooral uitgenodigd door kerken uit noord- en midden Nederland. De laatste tijd is het wat rustiger met optredens doordat er veel wisselingen in de band geweest zijn. Nu is de band weer compleet en zijn wij er klaar voor om weer van ons te laten horen. Voorheen traden wij ongeveer één keer per maand op, het streven is om dit weer te gaan doen.

Na een optreden krijgen we vaak mooie reacties uit de zaal. Soms zijn organisaties zo enthousiast dat zij ons meteen weer boeken voor een volgend optreden. Vooral het concept van een compleet programma spreekt mensen erg aan. Enthousiast, echt en aansprekend, zijn kenmerkende reacties die wij te horen krijgen.

Twee jaar geleden hebben wij voor het eerst meegedaan met het Vecht Gospel Festival. Dit was voor ons een unieke ervaring. Wij mochten mooie juryrapporten ontvangen met goede tips. Bijzonder om zo als band deel te mogen uitmaken van een groot evenement.

Vorig jaar was het helaas niet haalbaar om mee te doen. Nu is Praiseband X-press weer terug in een vernieuwde samenstelling. Tijdens deze editie van het Vecht Gospel Festival zullen wij een ingekorte versie van het programma ‘Never let go!’ laten horen. Wij hopen zo dat het publiek een beetje kan proeven aan wat wij te bieden hebben.

Redactie christelijknieuws
Praiseband X-press
22-02-2014
Muziek
https://www.praisebandxpress.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies