Israël-Jongerendag met Bastin Romijn en Christian Stier

Zaterdag 17 mei 2014 wordt voor de derde maal een jongerenstudiedag georganiseerd in conferentiecentrum Het Brandpunt in Doorn. Het thema is: ‘Licht op een donkere eindtijd’.

Spreker Bastin Romijn: “Het woord ‘eindtijd’ roept allerlei gedachten en gevoelens op. Zet maar eens een paar christenen rondom dit onderwerp bij elkaar en een stevige discussie barst los. Waarom nog een eindtijd? Waarom is de Heere Jezus nog niet teruggekeerd? Wat staat er nog te gebeuren?”

Met de eerste lezing ‘Hoezo eindtijd?’ helpt Bastin om antwoord te vinden op belangrijke vragen, zoals: Hoe letterlijk moet je Bijbelse informatie over de eindtijd nemen? Ze zeggen toch al zo lang dat Jezus spoedig terugkomt? Is de eindtijd het einde van alles op aarde? Bastin: “In onze tijd zien we hoe het profetisch scenario rondom Israël zich ontvouwt en hoe de volken worden meegezogen naar het moment van een wereldwijde patstelling. Vandaar dat we ook willen nadenken over onze keuzes en de praktijk van het geloofsleven.”

‘s Middags gaat Christian Stier in op de eindtijdrede van de Heere Jezus in Mattheus 24. In dit hoofdstuk vertelt de Heere Jezus uitgebreid aan Zijn discipelen wat er vlak voor Zijn wederkomst zal gebeuren. Vooral Israël zal, als volk en land, een centrale rol spelen. We bestuderen o.a. de komst van de antichrist, die zich zal voordoen als Messias en door wonderen en tekenen een groot deel van het Joodse volk zal misleiden. Ook gaan we ontdekken dat Mattheus 24 heel veel parallellen heeft met andere profetieën. Door Schrift met Schrift te vergelijken krijgen we zicht op vele belangrijke profetieën. Echt een studie om ook thuis verder mee door te gaan!

Wanneer? Zaterdag 17 mei 2014 10.00 – 15.15 uur

Waar? Postweg 18, Doorn Kosten? €5 (incl. lunch)

De Israël-Jongerendag is een initiatief van het Zoeklicht, Hemels-brood.nl en Jong iB (jongerenwerk van Israël en de Bijbel).

Jong iB
Jong iB
10-05-2014
Jongeren
https://www.jongib.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies