MENU
Demonstranten verstoren bijeenkomst Mars voor het Leven

Demonstranten verstoren bijeenkomst Mars voor het Leven

08 dec

Direct bij de start van de bijeenkomst van de Mars voor het leven in Den Haag, werd het podium bestormd door een aantal betogers die het niet eens zijn met de prolife-gedachten. Vrij snel konden ze door de beveiliging weer van het podium afgehaald worden. Kees van Helden kon daarna zijn toespraak voortzetten.

Het programma startte om 12.00 uur op het Malieveld met samenzang en sprekers: Kees van Helden (Schreeuw om Leven), Carla Dik-Faber (CU) en Kees van der Staaij (SGP). Maaike Rosendal, afkomstig uit Canada, wel Nederlandstalig, vertelt over haar inzet voor de prolife organisatie CCBR.

Ook zal een ervaringsdeskundige (Joanne) vertellen over haar abortus in een abortuskliniek. Verder zal worden gebeden tot God, de Schepper van het leven, dat Hij een omkeer zal bewerken in de harten van ons volk.

En van de sprekers tijdens de Mars voor het Leven is Maaike Rosendal, van de Canadese prolife organisatie CCBR.

Om 13.00 uur gaat de Mars van start. Het is een stille tocht, een route van ongeveer 4,5 kilometer, langs het Centraal Station, het Gerechtshof en de kantoren van Unicef en Save the Children.

Vorig jaar was er geen toestemming om door de stad te lopen en kon de Mars alleen om het Malieveld en het naastgelegen park worden gelopen. Sinds maart dit jaar zijn er gesprekken gevoerd en routes besproken, wat gelukkig heeft geleid tot een grote route. Vorig jaar liepen ongeveer 14.000 mensen mee met de Mars, dit jaar wellicht meer.

Datum: 8 december 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Reformatorische Omroep Livestream
Website: http://www.schreeuwomleven.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: