MENU
visual
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten
Weerzien Continental Singers met drie concerten

Weerzien Continental Singers met drie concerten

23 jun

De Nederlandse Continental Singers organiseren in juni drie reünieconcerten. Het concert in Veenendaal, zaterdag 22 juni, was een feest van herkenning en ontmoeting. Veel mensen die ooit met de Continentals getourd hebben waren aanwezig, maar ook ouders en gastgezinnen. Ria en Leen La Rivière, de initiatiefnemers van het eerste begin, genoten zichtbaar op de eerste rij. Maarten Wassink dirigeerde de oud-continentals met groot enthousiasme.

Op dit moment is de muziek uit de tachtiger jaren weer enorm populair. Daarom nu ook de populaire gospel uit die tijd! Een drietal concerten met een “Tribute to the Continental Singers”.

Hopelijk komt er volgend jaar een vervolg met de nummers uit de jaren negentig!

De avond in Veenendaal was opgebouwd en ingedeeld in het bekende en vaste stramien van de Continentals. Alleen de World Vision-promotie miste, maar daarvoor in de plaats was er nu een collecte voor het werk van Kerk in Actie. Tijdens het programma werden korte video-interviews met oud-Continentals getoond. Overduidelijk is de enorme impact die de continentals op het leven van de deelnemers hebben gehad. Keer op keer werd onderstreept dat het meedoen met een tour je leven veranderde. Sommigen groeiden in hun eigen geloofsvertrouwen, anderen werden veel actiever in hun eigen kerk of gemeente, vriendschappen werden gemaakt en zelfs relaties zijn gestart naar aanleiding van een tour. In de pauze was er veel tijd voor tal van ontmoetingen tussen oud-continentals en medewerkers.

Elke zomer tourden in Europa Amerikaanse en Europese Continentals om concerten te geven. Op het hoogtepunt werden er maar liefst 400 concerten in een jaar gegeven waarvan meer dan 40 in Nederland. Reacties bij de concerten waren altijd overweldigend en de zalen bomvol.

Reacties bij de concerten
waren altijd overweldigend
en de zalen bomvol.


Een koor van 25 man, een uitgebreide band en de beste nummers uit die tijd zullen je weer terugvoeren naar die mooie tachtiger jaren. Alle deelnemers hebben 1 of meerdere malen met de Continentals getourd en met de ervaren, ook oud Continental dirigent Maarten Wassink kun je rekenen op top kwaliteit op het podium. De mooiste ballads, up tempo songs, met soms zelfs nog de choreografie zal ook in deze tijd veel nieuwe bezoekers een geweldige avond bezorgen.

Het zal een feest van herkenning zijn of een enthousiaste kennismaking. De organisatie verwacht ook veel mensen die eens met de Continentals getourd hebben, daarom speciaal bij het slotconcert dat ’s middags zal zijn, na afloop een meet en greet voor de oud Continentals!

A tribute to the Continental Singers

zaterdag 22 juni 2019 - 19:30 - Veenendaal
De Basiliek, Wiltonstraat 56, 3905 KV

zaterdag 29 juni 2019 - 19:30 - Zwolle
Verrijzeniskerk, Bachlaan 150, 8031 HL

zondag 30 juni 2019 - 14:30 - Capelle aan den IJssel
Isala Theater, Stadsplein 5, 2903 HH

Kaarten zijn verkrijgbaar via de link onderaan dit bericht. De organisatie is in handen van Events4Christ.

Geschiedenis
In 2014 heeft de stichting Continentals.nl moeten besluiten om het faillissement aan te vragen. In datzelfde jaar ontving oprichter Leen La Riviere nog de Lifetime Achievement Award. Leen is oprichter van Continental Sound Music en initiatiefnemer van de Europese Continental Singers.

De Amerikaanse organisatie The Continental Singers is al in 2011 opgeheven. Door de onstabiele economische situatie in de USA was het volgens de oprichter Cam Floria onmogelijk om de stijgende kosten nog langer te betalen. Ook het teruglopende aantal aanmeldingen van deelnemers was voor het bestuur van de organisatie een reden om de organisatie op te heffen.

De Continentals startten
hun concerten in 1967
onder leiding van Cam Floria


The Continental Singers was de meest bekende gospelformatie ter wereld. De Continentals startten hun concerten in 1967 onder leiding van Cam Floria met een centrale missie: het goede nieuws van Jezus Christus verkondigen via muziek. Van de grootste kerken in Europa tot de kleinste dorpjes in Afrika en voetbalstadions in Asië, overal hebben de Continentals deze boodschap uitgedragen.

Het was de laatste jaren al niet gemakkelijk voor de Continentals, ze hoopten nog op een doorstart van het werk, maar het bleek niet meer haalbaar. De initiatiefnemer Cam Floria zegt:
"… het is ons helaas niet gelukt, tijdens de allerlaatste bestuursvergadering waren we allen aangeslagen omdat we begrepen dat het einde van 44 jaar evangelisatiewerk via gospelmuziek was aangebroken. Met de onstabiele economische situatie in de USA is het onmogelijk geworden om de stijgende kosten nog langer te betalen en ook het teruglopende aantal aanmeldingen van deelnemers maakte de toekomst van de organisatie verder onmogelijk.

Het teruglopende aantal aanmeldingen
van deelnemers maakte de toekomst
van de organisatie verder onmogelijk


In Johannes 12 vers 24 zegt de Here Jezus tegen zijn discipelen: ' als een graankorrel niet in de akkergrond sterft, blijft hij onvruchtbaar. Maar hij moet sterven, alleen dan brengt hij vrucht voort.' Dit slaat op het werk dat de Here Jezus aan het kruis heeft volbracht. maar misschien mogen we het ook toepassen op het werk van de Continentals.

De organisatie van de Continentals heeft vele zaadjes geproduceerd, en we ervaren de vergelijking uit de Bijbel nu in ons eigen voortbestaan als organisatie, we sterven als het ware, maar hopen en bidden dat God het werk zal blijven zegenen. De liederen, de cd's en de concerten zullen bij velen in herinnering blijven."

De liederen, de cd's en de concerten
zullen bij velen in herinnering blijven


De christelijke muziekindustrie in Amerika heeft het moeilijk en de Continentals maakten daar deel van uit, en ook dit was een van de oorzaken van de beslissing om te stopen. Tegelijkertijd opent deze nieuwe tijd van ongelooflijke snelle communicatie nieuwe kansen en creatieve uitdagingen. Aan de jongere generatie is deze uitdaging!

Cam Floria: "Ik ben ervan overtuigd dat de wereld het nodig heeft om het evangelie te horen via muziek, en het is goed om te weten dat dat werk doorgaat ook zonder de Continentals. Samen willen we op de Heer vertrouwen voor de toekomst. En als er op de een of andere manier nog een nieuwe kans komt voor het werk van de Continentals, dan ben ik beschikbaar om direct weer te beginnen."

Datum: 23 juni 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.events4christ.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: