MENU
Boekenschip Logos Hope 10 jaar in de vaart

Boekenschip Logos Hope 10 jaar in de vaart

04 maa

Onlangs vierde Operatie Mobilisatie Schepen het tienjarig jubileum van het huidige schip, de Logos Hope. De Logos Hope is het grootste boekenschip ter wereld. Het schip is een platform om de hoop van het Evangelie te delen, de liefde van Christus te laten zien en de wereldwijde kerk te mobiliseren voor de missie.
De 400 bemanningsleden aan boord vormen een levendige gemeenschap van Jezus-volgers. Deze vrijwilligers komen uit meer dan 60 verschillende landen en verblijven een periode van 3 maanden tot 2 jaar op het schip.

De Logos Hope is het vierde ‘boekenschip’ van OM, in navolging van de zusterschepen Logos, Doulos en Logos II. De eerste reis van het schip was van Køge, Denemarken naar Gothenburg, Zweden op 19 februari 2009. Aan het roer stond destijds een Nederlandse kapitein, Dirk Colenbrander. Hij is nog steeds werkzaam voor OM Schepen.

“Een van de belangrijkste dingen voor mij zijn de persoonlijke verhalen van bemanningsleden wanneer we een haven verlaten. We horen regelmatig hoe God hen gebruikt heeft om levens te veranderen van de mensen die ze in dat gebied hebben ontmoet.”
Dirk Colenbrander.

De Logos Hope maakt momenteel een tweejarige rondreis rond Latijns-Amerika. Het jubileum wordt gevierd in de haven van Lirquen, Chili, waar OM voor het eerst een bezoek brengt met een van haar schepen. Na vijftig jaar zijn er dus nog steeds nieuwe plaatsen waar kennis, hulp en hoop gedeeld kan worden.

Datum: 4 maart 2019
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: OM Ships
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: