MENU
Mercy Ships Holland blij met nieuw kantoor

Mercy Ships Holland blij met nieuw kantoor

25 apr

Een nieuwe mijlpaal voor Mercy Ships Holland: afgelopen week opende de afdeling Inkoop & Logistiek een nieuw kantoor in het pand van Mercy Ships in Rotterdam. Mercy Ships Holland bevoorraadt het schip de ‘Africa Mercy’ voor meer dan de helft van de goederen. Het neemt hiermee een belangrijke logistieke plek in binnen de internationale organisatie van Mercy Ships.

Vanuit Rotterdam verschepen we jaarlijks meer dan 20 containers met technische materialen, medicijnen en ook levensmiddelen naar het schip.

Het nieuwe kantoor was hard nodig vanwege de groei van Mercy Ships Holland tot officieel European Distribution Center voor Mercy Ships wereldwijd. Deze beslissing is in internationaal verband genomen vanwege de komst van het tweede schip, dat naar verwachting in 2020 klaar zal zijn. Met de komst van een tweede schip verdubbelt onze medische capaciteit. Dat betekent ook een verdubbeling in het aantal materialen dat opgeslagen en verscheept moet worden. Met het nieuwe kantoor en een nieuwe indeling van het magazijn ontwikkelen we de capaciteit om het nieuwe schip op een effectieve en snelle manier van materialen te voorzien.

Paul Tijmons, coördinator Logistiek, legt uit wat het nieuwe kantoor zijn team brengt: ‘In het oude kantoor groeiden we al een tijdje uit ons jasje. Deze ruimte met 4 extra werkplekken maakt ons klaar voor de toekomst: we zijn nu voorbereid op het extra werk dat op ons afkomt met de komst van het tweede schip. Extra fijn is dat we dichter bij de werkvloer, het magazijn zitten.’
Over Mercy Ships

Mercy Ships biedt gratis gezondheidszorg door levensveranderende operaties en werkt aan capaciteitsopbouw en duurzame ontwikkeling in landen waar gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is. Mercy Ships werd in 1978 opgericht door Don en Deyon Stephens en heeft in meer dan 70 landen gewerkt. De Africa Mercy wordt bemand door 400 vrijwilligers uit 40 landen, gemiddeld 1.000 vrijwilligers per jaar. Professionals zoals chirurgen, tandartsen, tandartsen, verpleegkundigen, trainers in de gezondheidszorg, leraren, koks, zeelieden, ingenieurs en agrariërs doneren hun tijd en vaardigheden aan dit bijzondere werk. Met kantoren in 16 landen wil Mercy Ships individuen veranderen en landen ondersteunen.

Datum: 25 april 2019
Auteur: Janno Kamphorst
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: