MENU
Inzameling schoolmateriaal voor kinderen in Oost-Europa

Inzameling schoolmateriaal voor kinderen in Oost-Europa

25 jul

BARNEVELD / ALMERE – Zending over Grenzen zamelt tijdens Terdege Zomerfair van 31 juli tot en met 3 augustus schoolmateriaal in voor kansarme kinderen in Oost-Europa. Door het uitdelen van schoolspullen biedt de christelijke hulporganisatie kinderen kansen op een betere toekomst.

In de zes Oost-Europese landen waar Zending over Grenzen actief is, haken veel kinderen op school vroegtijdig af omdat hun ouders geen geld hebben om schoolspullen te kopen. Zij krijgen deze niet van de school. Zonder opleiding is de kans op werk klein, is er geen of minder inkomen en blijven hele generaties gevangen in de vicieuze cirkel van armoede. Mét schoolspullen blijven kinderen wel op school, maken meestal hun opleiding af en leren hoe zij aan hun toekomst kunnen bouwen.

Bezoekers van de Zomerfair, die plaatsvindt op landgoed De Schaffelaar in Barneveld, vinden de goed herkenbare vrachtwagen van Zending over Grenzen direct na de entree, vlak naast het kasteel. Behalve schoolmateriaal kunnen ook kleding, schoenen, beddengoed en hygiënemateriaal worden ingeleverd. Zending over Grenzen heeft ook een stand, nummer B28.

Niet naar de Terdege Zomerfair? Kijk dan op
www.zendingovergrenzen.nl onder ‘Wat kunt u
doen?’ voor een inzamelingsadres bij u in de
buurt of voor meer informatie.


In 2018 transporteerde Zending over Grenzen 261.000 kilo hulpgoederen naar Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië, waaronder ook schoolmateriaal. Naast materiële hulp biedt de hulporganisatie ook sociaal-emotionele en geestelijke steun aan eenzame ouderen, kansarme gezinnen en kinderen in tehuizen. Via diverse hulpprogramma’s wordt ernaar toegewerkt dat deze mensen na een tijdje op eigen benen kunnen staan.

Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. Zending over Grenzen wil op deze manier, vanuit haar christelijke levenswijze, Gods liefde uitdragen.

Datum: 25 juli 2019
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: