MENU
Kringloopwinkel Sliedrecht geeft cheque aan Mercy Ships

Kringloopwinkel Sliedrecht geeft cheque aan Mercy Ships

08 okt

Kringloopwinkel Sliedrecht heeft maandag 7 oktober in hun eigen winkel een cheque van € 98.000,- overhandigd aan Mercy Ships. Het bestuur was al enige tijd voornemens om deze christelijke hulporganisatie een gift te geven. Zij besloten om het bedrag te sponsoren waarmee het ziekenhuisschip van Mercy Ships maar liefst 7 dagen draaiend gehouden kan worden (14.000 euro per dag). Marga Meijer mocht de cheque in ontvangst nemen namens Mercy Ships.

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke organisatie die met het ziekenhuisschip de Africa Mercy jaarlijks duizenden patiënten in Afrika helpt met medische zorg en daarnaast lokale artsen en chirurgen traint. Aan boord werken 450 vrijwilliger-professionals. Op dit moment ligt het schip in Senegal. Mercy Ships heeft dit jaar 1200 – 1700 levensveranderende operaties gepland en wil meer dan 4000 mensen behandelen in een tandheelkundige kliniek aan wal. Daarnaast werkt Mercy Ships samen met lokale medische professionals om door middel van medische trainingen een duurzame impact te realiseren op de gezondheidszorg van Senegal. Dit is het tweede bezoek van Mercy Ships aan Senegal, op uitnodiging van de Senegalese regering.

Kringloopwinkel
Kringloopwinkel Sliedrecht heeft als doelstelling het bevorderen van een beter (leef)milieu, het tegengaan van verspilling van waardevolle grondstoffen en het milieuvriendelijk verwerken van afval. Er werken 40 vrijwilligers en de winkel beschikt over een eigen ophaaldienst. De volledige opbrengst van de verkoop wordt, na aftrek van de kosten, besteedt aan een maatschappelijk waardevol doel.

Krantenbericht
Een krantenbericht waarin Marga Meijer, medewerker van Mercy Ships, haar reis naar het schip had laten zien, gaf voor kringloopwinkel Sliedrecht de aanzet tot de donatie.

Sjanie Hilgeman (bestuurslid kringloopwinkel): ‘Door het krantenbericht zagen we iets van het mooie werk van Mercy Ships. Het feit dat door een operatie aan boord vele mensen weer toekomstperspectief hebben sprak ons erg aan. Kinderen met staar, vergroeide benen of tumoren worden geholpen. Mercy Ships maakt echt verschil. Als kringloopwinkel wilden we erg graag dit mooie initiatief steunen en hebben we geďnformeerd naar een concrete behoefte.’

Vrijwilliger
Marga Meijer: ‘Ik ben twee weken aan boord geweest als vrijwilliger en heb in mijn enthousiasme hierover een bericht ingestuurd naar een nieuwssite. Dat dit het gevolg zou zijn, had ik nooit kunnen denken. We zijn erg dankbaar voor deze gift. Het staat gelijk aan 7 dagen van de gemiddelde kosten van de Africa Mercy. Dagelijks worden mensen geopereerd, 450 vrijwilligers voorzien van eten en drinken en moet alle elektriciteit, de operatiekamers en machinekamers op orde zijn. Het is een enorm complex, maar samenhangend geheel. Door deze gift kan het werk aan boord door blijven gaan en kunnen we jaarlijks duizenden mensen helpen met medische zorg.’

Datum: 8 oktober 2019
Auteur: Mercy Ships - Alinda Lenting
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: