IB Podcast: Luisteren en inzien wat God zegt over Israel

Al ruim een halve eeuw geeft Israël en de Bijbel via IB Magazine, bijeenkomsten, studiedagen en conferenties onderwijs over Gods plan met Israël. Nu is de stichting ook gestart met podcasts.

‘Mensen kiezen steeds meer zelf waar, wanneer en hoe ze informatie willen krijgen,’ aldus directeur Christian Stier. ‘IB Podcast sluit daar op aan. Elke aflevering leert de luisteraar iets over het Joodse volk of de Bijbel.

75 procent van de Bijbel gaat over Israël en dat is niet toevallig. We zijn allemaal druk en hebben vaak weinig tijd om dieper in het thema te duiken. Met IB Podcasts maken we het iets gemakkelijker.’

Een aantal podcasts bestaat uit interviews door Jacqueline Looman over Israël-gerelateerde onderwerpen. ‘Veel onderwerpen zijn gelinkt aan de Bijbel, waarbij we soms ook een stukje actualiteit meenemen. Wat zegt de Bijbel bijvoorbeeld over Iran? Ook gaan we in op allerlei Joodse achtergronden.

Dr. Pieter Siebesma geeft een inkijkje in het leven van de ultraorthodoxe Joden. Waarom bidden velen van hen bij de graven van overleden rabbijnen? Ook praat ik met veldwerkers over het geven van Bijbels aan Joodse mensen. Wat drijft hen om dit te doen? Hoe knoop je een gesprek aan? Binnenkort ga ik ook ‘on tour’ en een keer mee de straat op. Kortom, we hebben genoeg ideeën en thema’s op de rol staan.’

De podcasts gaan bijvoorbeeld over:

– Wat doet u voor het Joodse volk?

– Wie zijn die mannen het zwart? Een gesprek met dr. Pieter Siebesma over ultraorthodoxe Joden.

– Waarom trekken jaarlijks 75.000 Israëlische backpackers de wereld in?

– Bijbelse profetieën, best lastig te bestuderen! Waar begin ik?

– Wat zegt de Bijbel over de huidige terugkeer van de Joden en de staat Israël?

– Trumps deal van de (volgende) eeuw?

– Wat zegt de Bijbel over Iran?

IB Podcast is te beluisteren via www.israelendebijbel.nl/podcast en via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast en Stitcher.

Israel en de Bijbel – David van Wijck
© Henk-Jan Oudenampsen
25-02-2020
Onderwijs
https://www.israelendebijbel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies