MENU
IB Podcast: Luisteren en inzien wat God zegt over Israel

IB Podcast: Luisteren en inzien wat God zegt over Israel

25 feb

Al ruim een halve eeuw geeft IsraŽl en de Bijbel via IB Magazine, bijeenkomsten, studiedagen en conferenties onderwijs over Gods plan met IsraŽl. Nu is de stichting ook gestart met podcasts.

ĎMensen kiezen steeds meer zelf waar, wanneer en hoe ze informatie willen krijgen,í aldus directeur Christian Stier. ĎIB Podcast sluit daar op aan. Elke aflevering leert de luisteraar iets over het Joodse volk of de Bijbel.
75 procent van de Bijbel gaat over IsraŽl en dat is niet toevallig. We zijn allemaal druk en hebben vaak weinig tijd om dieper in het thema te duiken. Met IB Podcasts maken we het iets gemakkelijker.í

Een aantal podcasts bestaat uit interviews door Jacqueline Looman over IsraŽl-gerelateerde onderwerpen. ĎVeel onderwerpen zijn gelinkt aan de Bijbel, waarbij we soms ook een stukje actualiteit meenemen. Wat zegt de Bijbel bijvoorbeeld over Iran? Ook gaan we in op allerlei Joodse achtergronden.
Dr. Pieter Siebesma geeft een inkijkje in het leven van de ultraorthodoxe Joden. Waarom bidden velen van hen bij de graven van overleden rabbijnen? Ook praat ik met veldwerkers over het geven van Bijbels aan Joodse mensen. Wat drijft hen om dit te doen? Hoe knoop je een gesprek aan? Binnenkort ga ik ook Ďon tourí en een keer mee de straat op. Kortom, we hebben genoeg ideeŽn en themaís op de rol staan.í

De podcasts gaan bijvoorbeeld over:
- Wat doet u voor het Joodse volk?
- Wie zijn die mannen het zwart? Een gesprek met dr. Pieter Siebesma over ultraorthodoxe Joden.
- Waarom trekken jaarlijks 75.000 IsraŽlische backpackers de wereld in?
- Bijbelse profetieŽn, best lastig te bestuderen! Waar begin ik?
- Wat zegt de Bijbel over de huidige terugkeer van de Joden en de staat IsraŽl?
- Trumps deal van de (volgende) eeuw?
- Wat zegt de Bijbel over Iran?

IB Podcast is te beluisteren via www.israelendebijbel.nl/podcast en via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast en Stitcher.

Datum: 25 februari 2020
Auteur: Israel en de Bijbel - David van Wijck
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.israelendebijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: