MENU
Mercy Ships doneert mondkapjes voor zorgorganisatie Middin

Mercy Ships doneert mondkapjes voor zorgorganisatie Middin

20 apr

Medische hulporganisatie Mercy Ships kent als geen ander het belang van medische zorg en voelt zich geroepen om in de huidige crisis een bijdrage te leveren. Het kantoor in Nederland heeft daarom 3.000 mondkapjes gedoneerd aan zorgorganisatie Middin. Daarnaast is Mercy Ships Holland de speciale actie ‘Zorg voor de zorg’ gestart waarbij zorgmedewerkers in Nederland een hart onder de riem wordt gestoken met chocolade.

Normaal gesproken verleent Mercy Ships medische zorg in Afrika met het ziekenhuisschip de Africa Mercy. Omdat het ziekenhuisschip niet gespecialiseerd is om mensen met heftige luchtweginfecties te behandelen, is het tijdelijk voor onderhoud op de Canarische Eilanden. De werkperiode in Senegal is vanwege de situatie tijdelijk stopgezet.
Om toch bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus ondersteunt Mercy Ships met medische materialen die nu het hardst nodig zijn.

Bert Smallenbroek, manager Inkoop en Logistiek: ‘Vanuit ons logistiek centrum in Rotterdam hebben we 3.000 mondkapjes van FFP1 en FFP2-kwaliteit beschikbaar gesteld voor Middin. Zij bieden zorg aan gehandicapte mensen en zijn enorm geholpen met de mondkapjes. Daarnaast willen we ook het zorgpersoneel in Nederland een hart onder de riem steken.’

Begin februari is door Chocoladeatelier Van Noppen de grootste chocoladereep ter wereld gerealiseerd voor Mercy Ships. De actie rond de verkoop van de chocola heeft 700.000 euro opgebracht. Guinness World Records heeft de poging inmiddels officieel bestempeld als een wereldrecord. De onderdelen van het enorme 'chocoladekunstwerk' die nog over zijn, stelt Mercy Ships beschikbaar voor mensen in de zorg. Onder de noemer ‘Zorg voor de zorg’ kan iedereen via de website van Mercy Ships zijn zorgheld(en) aandragen om hen te verrassen met een chocolade-element. Een unieke actie, waarbij Mercy Ships wil laten zien dankbaar te zijn voor wat deze actie heeft opgebracht en op deze manier de medewerkers in de zorg wil bemoedigen. Een element bestaat uit ongeveer 9 kilo chocolade.

De situatie in Afrika wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Op dit moment kan Mercy Ships de veiligheid van zowel patiënten als vrijwilligers niet waarborgen als het schip operationeel is. Maar zodra het weer mogelijk is, hopen we terug te keren naar het continent. Mercy Ships blijft tot die tijd de overheid van Senegal steunen, onder andere met een donatie van $150.000 (ruim 135.000 euro) voor het COVID-19 fonds in Senegal. Ook de medische training en ondersteuning blijft zoveel mogelijk doorgaan via diverse online platforms.

Datum: 20 april 2020
Auteur: Mercy Ships - Alinda Lenting
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: