MENU
Moldavische studente helpt coronapatienten

Moldavische studente helpt coronapatienten

21 apr

Valeria uit Moldavië werkt al ruim een week als vrijwilliger in een coronakliniek in hoofdstad Chisinau. “Ik ben niet bang, want ik wil dokter worden en ik weet dat dat ook niet alleen maar makkelijk zal zijn”, vertelt ze. Valeria zit in het derde jaar van haar studie, die ze kan volgen dankzij een studiebeurs die ze kreeg via Zending over Grenzen.

De studente komt uit een gezin van zes kinderen en haar ouders worstelden om rond te komen van haar vaders lage inkomen. Haar droom is dat ze een goede arts wordt en dat ze kinderen kan helpen uit kansarme gezinnen, die net als zij geen medische zorg kunnen betalen. Valeria zegt: “Ik wil een verschil maken in deze wereld door mijn eigen voorbeeld, ik wil God dienen en Hem danken voor alles wat Hij heeft gedaan in mijn leven. Dat mijn familie moest rondkomen van een erg laag inkomen, motiveert me nog meer om mijn leven toe te wijden aan het redden van andere levens.”

Valeria werkt elke dag van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds in de kliniek, waar ze nieuwe patiënten ontvangt, formulieren voor hen invult en hen doorverwijst. Ze is erg blij dat ze kan helpen en dat ze zich deel voelt van de gezondheidszorg in haar land. “Dit is de reden dat ik geneeskunde studeer!”

Datum: 21 april 2020
Auteur: Zending over Grenzen - Willem Folkersma
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: