MENU
Orlando Bottenbley: Jezus heeft echt de hele wereld op het oog

Orlando Bottenbley: Jezus heeft echt de hele wereld op het oog

21 apr

Al jaren is voorganger Orlando Bottenbley betrokken bij Operatie Mobilisatie. Hoog tijd dus voor OM voor een gesprek met deze bijzondere man die als kerkplanter weet hoe het is om met zijn voeten in de klei te staan. Bekijk hier de uitzending van OM in gesprek met Orlando Bottenbley.
“Ik gunde anderen de rijkdom die ik heb ontdekt door mijn geloof in Jezus. Ik werd er zo enthousiast van als ik zag welke vreugde en blijdschap dat opleverde bij mijn vrienden, familie en buren. Niet alleen wanneer je de straat op gaat, maar ook door het leven dat je leeft heen. Jezus zegt: ‘Ga heen en maak alle volken tot mijn discipelen’. Daarvan raak ik helemaal in vuur en vlam. Drachten en Amsterdam zijn dan veel te klein, Jezus heeft echt de hele wereld op het oog! Wat een geweldige opdracht om de onbereikte mensen de blijde boodschap te mogen brengen.”

Bottenbley ziet dat er in het verkondigen van het Evangelie verschillende groepen christenen zijn die door God gebruikt worden. “Vaak zijn er maar een handjevol mensen die naar verre landen vertrekken om de onbereikten van Jezus te vertellen. Maar vandaag de dag zijn er zoveel meer mogelijkheden.

Vroeger moest je eerst de taal van vreemde volken leren, maar komen mensen uit het buitenland naar Nederland, waardoor ze jouw taal kunnen leren en je ze daarna van God kan gaan vertellen. Daarnaast heb je ook christenen die graag de straat op gaan om mensen van Jezus te vertellen. Maar daar moet het niet bij blijven, we schakelen mensen uit als het alleen daarom draait."

“Iedereen is in staat om zijn/haar buurman of vrienden over God te vertellen. We kunnen verschillende vormen vinden waardoor uiteindelijk niemand kan zeggen: ‘Ik kan dit niet’. Als we in alle kerken in Nederland mensen wakker zouden schudden om hun monden in te gaan zetten voor het Evangelie, dan gaan we ongelofelijke dingen zien gebeuren. Er is daar nog een heel groot gebied met braakliggend terrein.”

Bottenbley kijkt daarbij ook kritisch naar de rol van zendingsorganisaties. “Als je altijd hebt gehoord dat je geroepen moet worden en je land en je familie moet verlaten om een aantal jaar een nieuwe cultuur en een nieuwe taal te leren, begrijpen mensen niet dat God hen ook hier op een unieke manier kan gebruiken. Zo kan OM met haar visie en ervaring ook heel veel voorgangers, predikanten en gewone gelovigen hier in Nederland helpen. De zegen van OM is dus niet alleen in verre landen zichtbaar geworden, maar ook hier in Nederland.”

Datum: 21 april 2021
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Videostill - OM
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: