MENU
Nieuwe Joodse generatie kijkt anders naar de wereld

Nieuwe Joodse generatie kijkt anders naar de wereld

05 mei

Stichting IsraŽl en de Bijbel heeft op Hemelvaartsdag een online ontmoetingsdag over de nieuwe generatie Joden. Bij het Joodse volk denkt men al snel aan het Jodendom, de staat IsraŽl en de Holocaust. Deze themaís zijn inderdaad belangrijk voor veel Joden, maar ze denken er niet allemaal hetzelfde over. Vooral de nieuwe generatie van millenials kijkt anders aan tegen deze onderwerpen dan veel christenen verwachten.

Opvallend is bijvoorbeeld dat zij aan veel Joodse begrippen een nieuwe invulling geven. Velen gaan niet meer naar de synagoge, maar onderling contact blijft belangrijk. Zo is de sabbatsmaaltijd voor hen een belangrijk moment van ontmoeting, maar is een vleugje boeddhisme niet ongebruikelijk. Sommigen vinden de sabbatsrust bijvoorbeeld in yoga en zien de rol van de vrouw tijdens de maaltijd gekoppeld aan Ďvrouwelijke goddelijkheidí.

Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag van stichting IsraŽl en de Bijbel wordt dieper ingegaan op wat deze nieuwe Joodse generatie bezighoudt. Hoe staan ze in hun geloof, hoe kijken ze naar de Holocaust en wat is hun mening over de staat IsraŽl?

Als hoogtepunt wordt een nieuwe Bijbeluitgave gepresenteerd die bij uitstek geschikt is om juist deze groep te bereiken met het Evangelie.

Er is een afwisselend online programma met muziek, korte interviews, boeiende lezingen en tussendoor schakelen we ook nog over naar IsraŽl. Voor kinderen is er een apart digitaal programma.

Het programma is op Hemelvaartsdag, 13 mei vanaf 10.00 uur beschikbaar via www.israelendebijbel.nl/

Datum: 5 mei 2021
Auteur: Israel en de Bijbel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.israelendebijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: