MENU
Het verhaal van Mercy Ships begon met een droom

Het verhaal van Mercy Ships begon met een droom

31 mei

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen met medische zorg. Op een praktische manier Gods liefde laten zien. Sinds 1978 zijn dankzij de inzet van honderden vrijwilligers én donateurs meer dan 100.000 gratis operaties uitgevoerd en meer dan 43.000 lokale gezondheidswerkers opgeleid.




Wereldwijde medische nood
Tragisch genoeg heeft twee op de drie mensen ter wereld momenteel nog geen toegang tot veilige, chirurgische zorg. Mercy Ships brengt hier verandering in door de armste landen te bezoeken met ziekenhuisschepen, bemand door honderden professionele vrijwilligers.

Operaties en training
Aan boord worden mensen geopereerd aan onder andere staar, vergroeide benen, tumoren of gespleten lippen. Zo geven we onze patiënten weer nieuwe hoop. Daarnaast traint Mercy Ships het lokale medische personeel zodat de kwaliteit van de gezondheidszorg verbetert.

Een nieuw hoofdstuk
Dit jaar wordt ons nieuwe ziekenhuisschip opgeleverd: de Global Mercy. Daarmee kunnen we ons bereik verdubbelen.

Doe ook mee: geef, ga mee of deel het verhaal van Mercy Ships!

Marja van Bijsterveldt
Marja van Bijsterveldt, Burgemeester van Delft en voormalig Minister van Onderwijs en ambassadeur van Mercy Ships, vertelt waarom zij onderdeel is van het verhaal van Mercy Ships. ‘Mercy Ships komt op plekken waar geen zorg is, en heeft juist daar in de afgelopen decennia vele, vele duizenden mensen kunnen helpen. Ik droom van medische zorg voor ieder mens. Mercy Ships brengt die droom iedere dag een stapje dichterbij.’




Een nieuw hoofdstuk
Steeds meer mensen delen het verhaal van Mercy Ships. Ondanks de pandemie gaat dit verhaal, dat in 1978 begon, door. Het wordt zelfs nog groter: we staan immers aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk – de ingebruikname van de Global Mercy. Elk schip heeft een verhaal, zo ook dit schip. Maar het zijn de mensen die betrokken zijn, die het verhaal maken. De vrijwilligers aan boord, onze patiënten. En natuurlijk u in Nederland, als supporter van Mercy Ships.

Doe ook mee: geef, ga mee of deel het verhaal van Mercy Ships!

Gor Khatchikyan over Mercy Ships
Gor Khatchikyan, spoedeisendehulparts en ambassadeur van Mercy Ships, vertelt waarom hij onderdeel is van het verhaal van Mercy Ships. ‘Het feit dat het Mercy Ships gelukt is om te groeien, verder te professionaliseren en meer patiënten aan boord te kunnen ontvangen is een grote overwinning. Ik zie dat echt als een overwinning van het goede op het kwade, van hoop op hopeloosheid.’




Datum: 31 mei 2021
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyShips.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: