MENU
Rutte bij Nationale Herdenking capitulatie van Japan

Rutte bij Nationale Herdenking capitulatie van Japan

15 aug

Minister-president Rutte nam zondag 15 augustus 2021 deel aan de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. De herdenking vond plaats bij het Indisch Monument in Den Haag.

Door de capitulatie van Japan kwam er 76 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-AziŽ en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-IndiŽ dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet.

Naast de minister-president waren ook minister Bijleveld van Defensie en staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst legden minister-president Rutte en staatssecretaris Blokhuis namens de Rijksministerraad een krans bij het Indisch Monument. Ook andere autoriteiten en vertegenwoordigers van betrokken organisaties legden een krans. Voorafgaand daaraan werden voordrachten gehouden. De ceremonie werd afgesloten met een defilť langs het Indisch Monument.

Datum: 15 augustus 2021
Auteur: Rijksoverheid
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.rijksoverheid.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vakantie
15 mei

Vakantie meer

Beloning
28 apr

Beloning meer