MENU
Tweede Kamer krijgt petitie aangeboden: Behoud de Bedenktijd bij Abortus

Tweede Kamer krijgt petitie aangeboden: Behoud de Bedenktijd bij Abortus

09 nov

Vrouwen moeten voor een abortus de beraadtermijn van vijf dagen behouden. Dat is de boodschap van bijna elf duizend Nederlanders aan de Tweede Kamer. NPV, Schreeuw om Leven en SGP boden 9 november een petitie aan als reactie op het wetsvoorstel van D66 en PvdA om deze wettelijk verplichte bedenktijd af te schaffen.

10.974 Nederlanders vinden het een slecht idee om de bedenktijd bij abortus af te schaffen. D66 en PvdA hebben daarvoor een wetsvoorstel ingediend dat binnenkort in de Tweede Kamer zal worden besproken. Daarom zijn NPV, Schreeuw om Leven en SGP een petitie gestart die op 9 november is aangeboden aan Tweede Kamerleden.

Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, stelde bij de overhandiging dat de vijf dagen ook van belang zijn om in plaats van abortus na te denken over alternatieve oplossingen. “Hoewel artsen verplicht zijn vrouwen te informeren over de alternatieven voor abortus, valt dit in de praktijk toch tegen. De beraadtermijn kan béter worden benut, door die alternatieven te overwegen of te zoeken naar andere oplossingen voor problemen waarmee de vrouw kampt. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van huisvesting of inkomen.”

De bedenktijd is niet alleen een uiting van betere zorg voor de vrouw die voor een onomkeerbaar besluit staat, maar komt ook de bescherming van het ongeboren leven ten goede, stellen de drie initiërende organisaties.

De petitie werd overhandigd door Arthur Alderliesten. De petitie werd in ontvangst genomen door Joba van den Berg (CDA), Mirjam Bikker (CU), Pieter Omtzigt (onafhankelijk Kamerlid), Kees van der Staaij (SGP) en Ockje Tellegen (VVD).

Diederik van Dijk, directeur van de NPV benadrukte al eerder deze week dat geen enkele reden is om de vaste beraadtermijn te schrappen. “Ik hoop dat de Tweede Kamer de zorg voor moeder én kind vooropzet en dit zwaarder weegt dan de ideologische drijfveer om abortus zonder rem mogelijk te maken.”

Kees van der Staaij viel Van Dijk bij: ‘’Het is bemoedigend dat meer dan 10.000 mensen zich uitspreken vóór het behoud van de bedenktermijn bij abortus. Het gaat – hoe je het wendt of keert – om het beëindigen van ongeboren menselijk leven. Een minimale beraadtermijn van vijf dagen beschermt het ongeboren leven. Het beschermt ook vrouwen die gedrongen of gedwongen worden om voor abortus te kiezen. Elke abortus is een verlies. De bedenktermijn kan levens redden, daarom is de SGP vóór het behoud ervan.’’

De petitie wordt ondersteund door ChristenUnie, CMF, Helpende Handen, prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut, One of Us Europa divisie Nederland, RMU, Pro-Life Europe, Logos Instituut en Stirezo.

Datum: 9 november 2021
Auteur: Schreeuw om leven - Chris Develing
Foto: Schreeuw om leven
Website: http://www.schreeuwomleven.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: