MENU
De medewerkers van de gaarkeuken vergaten Nadya niet

De medewerkers van de gaarkeuken vergaten Nadya niet

08 feb

Toen ze opgroeide, werd Nadya vooral opgevoed door haar grootmoeder, Nadia, die een trouwe vrijwilliger was in de gaarkeuken van Zending over Grenzen. Ze bad elke dag voor haar dochter Valentyna - Nadya's moeder - die al lang verslaafd was aan alcohol, en weinig interesse toonde voor haar beide dochters. Nadya had een hechte band met haar grootmoeder. Helaas is oma enkele jaren geleden is overleden.

Verkeerde keuzes
Ondanks de positieve invloed van grootmoeder keerde Nadya, toen ze ouder werd, zich steeds meer van God af en trad in de voetsporen van haar moeder Valentyna. Ze begon uit te gaan met verschillende mannen, in een poging echte liefde te vinden. Ze werd een alleenstaande moeder en voedt nu haar kinderen alleen op.

Een veilige plek
De medewerkers en vrijwilligers van de gaarkeuken waren Nadya niet vergeten. Ze kenden haar al toen ze nog als klein meisje met oma meekwam. En ze wisten: ‘God is haar niet vergeten’. "We hebben nooit het contact met Nadya verloren, ook al heeft ze ons een tijdje gemeden," zei Inna, een van de medewerkers. "Ik bleef haar vertellen dat ondanks de verkeerde keuzes die ze heeft gemaakt, God op haar wacht om terug te keren. God heeft een plan voor haar leven en een betere toekomst voor haar kinderen.” Op een dag hadden ze een gesprek van hart tot hart, en Nadya vertelde dat ze haar leven als een zware last voelde en dat ze niet verder kon zonder hulp.

"Er was een moment waarop ik besefte dat ik op een dag net als mijn moeder zou worden, met alle gevolgen van dien…”, zegt Nadya.
Ze vervolgt: "Ook al ben ik veel uit mijn jeugd vergeten, ik herinner me nog goed dat ik elke keer zo blij was als ik naar de gaarkeuken ging. Nu kom ik er weer, samen met mijn kinderen."

"Ik voel me schuldig en schaam me dat ik geen normaal gezin heb. Ik wou dat mijn kinderen een goede, liefdevolle vader hadden en alles wat ze nodig hebben voor een gelukkig leven."

We mogen samen voor mensen zorgen
De voedselpakkettenactie waar ook Nadya in mocht delen, maakt het mogelijk voor Nadya en haar kinderen om samen een vreugdevolle kerst te vieren. Tegelijk is het een teken dat er van hen gehouden wordt en voor hen wordt gezorgd.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen werkt al vele jaren samen met de gaarkeuken in de stad Blahodatne (Oekraïne) om materiële, emotionele en spirituele steun te bieden aan mensen die in armoede leven. Door vele jaren samen op te trekken met gezinnen zoals dat van Nadya, is de aanwezigheid van Zending over Grenzen hier als een anker in de stormen van armoede en gezinsproblemen. Door de voedselpakkettenactie en andere projecten blijven we uitreiken met de liefde van God, een liefde die nooit faalt.

Datum: 8 februari 2022
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: