MENU
Zending over Grenzen en Quick Rentals slaan handen ineen voor minder bedeelden

Zending over Grenzen en Quick Rentals slaan handen ineen voor minder bedeelden

24 mei

Op 1 juni a.s. mag Zending over Grenzen uit Almere na afloop van de PLMA-beurs in de RAI voor de 24e keer de producten ophalen die door standhouders achtergelaten worden. Een deel van deze producten wordt uitgedeeld aan minimahuishoudens in Almere, het andere deel gaat naar Oost-Europa, het werkgebied van Zending over Grenzen. Hulp van vrijwilligers en betrokken partijen maken deze actie mogelijk.

Quick Rentals B.V. in Almere is zo’n betrokken partij. Zij verhuren, verkopen en verzorgen de service op alle merken interne transportmiddelen en leveren nu gratis pompwagens en heftrucks om de spullen van de beursvloer naar de vrachtwagens te vervoeren. Wij vroegen eigenaar Marco de Jager naar het verhaal achter zijn betrokkenheid.

Vitamine R
Marco legt uit dat Quick Rentals ‘anders dan anders’ is. Voor hem is de relatie met zijn klanten prioriteit nummer één en daarna komt pas de commerciële kant. Hij geeft dit zelf de toepasselijke naam ‘Vitamine R’, waarbij de R voor relatie staat. Als je investeert in de relatie, levert dat voor beide partijen veel meer op. Hij legt uit dat als je succesvol wil zijn, je moet begrijpen wat er lokaal speelt en daarop inhaken. Iedere onderneming is in feite een onderneming zoals die van jou, dus wat dat betreft zijn we allemaal gelijk. Op basis van dat gemeenschappelijke uitgangspunt, kun je een relatie opbouwen waarbij je elkaar kunt helpen. In zo’n relatie is vertrouwen de basis, waarin partijen open kaart spelen zonder dubbele agenda. En dat is waar Quick Rentals voor staat: een duidelijk, transparant, no-nonsens bedrijf, waarbij het heel normaal is dat je af en toe iets voor een ander doet.

Maatschappelijk betrokken
De samenwerking tussen Quick Rentals en Zending over Grenzen is ook gebaseerd op vitamine R. Een van de huidige medewerkers bij Zending over Grenzen, was vroeger Marco’s collega. Toen deze medewerker hem vroeg of hij Zending over Grenzen wilde sponsoren, hoefde hij daar niet over na te denken. Zijn bedrijf is ook maatschappelijk betrokken bij andere lokale partijen in Almere, zoals sportclubs, gehandicaptenzorg en diverse evenementen. Juist in deze tijd staat Marco meer stil bij het feit dat we elkaar nodig hebben en dat we elkaar moeten helpen. Marco voegt toe: ‘Op het moment dat het mij goed gaat, en dat geluk hebben we, kan ik delen en iets voor de maatschappij betekenen. Hoewel onze maatschappij harder wordt, werkt het menselijke – het open en eerlijk zijn – altijd. Mijn focus ligt op de goede mensen en de goede dingen, allemaal voortkomend uit vitamine R.’

Datum: 24 mei 2022
Auteur: Zending over Grenzen - Denny Klomp
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: