MENU
Dertigste editie Mars voor het Leven

Dertigste editie Mars voor het Leven

07 okt

Op D.V. 12 november 2022 organiseert Schreeuw om Leven de jaarlijkse Mars voor het Leven. In een stille tocht door Den Haag laten duizenden mensen weten grote moeite te hebben met de abortuspraktijk in Nederland. De boodschap is dan ook: voor het leven.

Voor de 30e keer organiseert Schreeuw om Leven de Mars voor het Leven. Dit jaar zal deze opnieuw worden gelopen in Den Haag. Om 11.00 uur start op het Malieveld het podiumprogramma dat als doel heeft om te informeren en te bemoedigen. Diverse sprekers hopen hieraan hun bijdrage te leveren: Mirjam Bikker (CU), Jan Kloosterman (RMU), Selena van der Klis (tienermoeder), Chris Stoffer (SGP) en Arthur Alderliesten, (Schreeuw om Leven). Ook zal er veel gezongen worden, onder begeleiding van Mark Brandwijk en Tenira Sturm. De presentatie is in handen van Frans de Koeijer.

De Mars zelf, die in stilte gelopen wordt, begint en eindigt op het Malieveld en leidt onderweg langs onder meer het Tweede Kamergebouw en de Hofvijver. Het geheel zal ongeveer rond 15.00 uur worden afgesloten.

Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, roept op om massaal aanwezig te zijn. “Abortus blijft een open zenuw in onze samenleving. Er kan nauwelijks over gesproken worden en de weerstand op kritisch geluid op abortus wordt groter. Daarom is de Mars voor het Leven zo belangrijk. Met elkaar kunnen we aan Nederland onze stem aan laten horen en zo opkomen voor het ongeboren leven. Én voor goede hulp rond onbedoelde zwangerschap en na een abortus. Hoe massaler de opkomst, hoe krachtiger onze stem! Zo kunnen we onze verantwoordelijkheid nemen in ons verlangen naar een samenleving waarin abortus onnodig en ondenkbaar is.”

Het podiumprogramma, van 11.00 uur tot 12.00 uur, wordt live uitgezonden via Family7, het Reformatorisch Dagblad en de Reformatorische Omroep.
U kunt de livestream bekijken op YouTube via Family7 en de Reformatorische Omroep. De stream van vorig jaar is hier terug te kijken:
Er zal ook een aparte livestream zijn voor doven en slechthorenden. De stream van vorig jaar is hier terug te kijken:Datum: 7 oktober 2022
Auteur: Schreeuw om Leven - Nieuwsbrief
Foto: Schreeuw om leven
Website: http://www.schreeuwomleven.nl/mars

Dit artikel delen:

Meer nieuws: