Evangeliseren in Amsterdam

Gerald Troost schrijft vandaag in z’n nieuwsbrief: Ik vind het heel spannend, maar vanavond ga ik samen met een groep uit Spakenburg evangeliseren in Amsterdam. Gewoon op straat met een boekje in de hand. We delen ook de Paas CD uit en hopen dat mensen de CD gaan beluisteren.

Ik moet eerlijk zeggen dat het me best wat moeite kost om dit te doen. Ik moet een duidelijke drempel over… Vanaf een podium het evangelie brengen, richting voornamelijk christenen, is toch even anders dan op deze wijze de straat op te gaan. Dit zijn ook mensen die helemaal niet op mijn verhaal zitten te wachten.

De afgelopen dagen heb ik zo duidelijk gemerkt dat Satan extra bezig is om mij onschadelijk te maken. Hij wordt de overste van deze wereld genoemd en we komen op zijn terrein… Hij probeert me bang te maken. Of hij stuurt verleidingen op mijn pad, zodat hij me kan aanklagen. Of hij fluistert dat het allemaal geen zin heeft. Zo probeert hij kinderen en soldaten van God nutteloos te maken. Juist op zulke momenten kom je erachter dat je Gods Woord en Geest en elkaar broodnodig hebt. Anders ben je een gemakkelijk prooi…

We leven in een tijd waarin we worden vergiftigd door materialisme en individualisme. We zijn vooral bezig met onze eigen huis en zaak en blijven heerlijk in een veilige zone zitten. Het tegengif voor deze onverschillige tijdsgeest is een mentaliteit waarin we bereid zijn om offers te brengen. In Haggai 1 zegt God het volgende tegen een zelfgenoegzaam Joods volk: ‘Is het voor u de tijd om in uw weldoortimmerde huizen te wonen, terwijl dit huis (Gods huis) verwoest ligt?’ En even later ‘Gij hebt op veel (oogst) gerekend, maar zie, het liep op weinig uit, en toen gij het binnengehaald had, blies Ik erin. Waarom dat? Luidt het woord des Heren der heerscharen. Om mijn huis, dat verwoest ligt, terwijl gij draaft, ieder voor zijn eigen huis.’

Wij zijn ook een zelfgenoegzaam volk en we moeten ons omdraaien en bekeren van onze manier van leven.…God wil dat we Zijn Huis bouwen en ons inzetten voor Zijn Koninkrijk.

Ik verlang ernaar om offers te brengen voor God. Offers in tijd, inzet en geld. Offers voor een ander en God. En een offer is dan niet datgene wat overblijft…Dat wat we zelf niet meer nodig hebben. Nee, God wil het beste van ons. Het beste van onze tijd. Het beste van onze bezittingen. Het beste van onze opbrengsten. Zoals Abraham zijn zoon moest offeren, zo wil God dat we alles in Zijn handen leggen en gehoorzaam zijn tot het uiterste…Dan zal God ons een blijdschap geven die onbeschrijfelijk en eeuwig is!

05-04-2007
Evangelisatie
https://www.geraldtroost.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies