Het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld

Het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld, de Africa Mercy, heeft de afgelopen week een succesvolle proefvaart gemaakt over de Noordzee. Het schip is nu geschikt bevonden om haar eerste reis te maken naar Afrika.

De voormalige Deense treinferry is in Engeland door ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships omgebouwd tot een eersteklas hospitaalschip met een waarde van meer dan 44 miljoen euro.

De proefvaart vond plaats onder begeleiding van Bureau Veritas, één van de marktleiders op het gebied van certificering van schepen. Tijdens de tocht van in totaal 24 uur zijn alle boordsystemen gecontroleerd door de technische bemanning onder leiding van kapitein Jurryan Schutte, afkomstig uit Nederland.

De Africa Mercy ligt nu in Blyth, Engeland, waar ze de komende vier tot zes weken blijft om het hospitaal verder in te richten en voor bevoorrading. Ook zal een deel van de uiteindelijk 400 vrijwillige bemanningsleden de komende weken aan boord gaan wonen. Zij zullen zich bezighouden met de laatste voorbereidingen voor de maiden trip naar Afrika.

De Africa Mercy is het nieuwe vlaggenschip van de christelijke ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships. Don Stephens, oprichter van Mercy Ships, zegt: “Ieder schip heeft reddingsboten, maar dit schip zal op zichzelf een levensredder zijn in Afrika. Zonder dit schip zouden vele armen zonder hoop blijven leven.”

Arjen van de Wolf, directeur van Mercy Ships Holland, vult aan: “Het was een fantastische week voor iedereen die betrokken is bij Mercy Ships. Honderden mensen, onder wie veel Nederlanders, hebben gedurende de laatste jaren onvermoeibaar aan dit project gewerkt. Wij zijn hen daarvoor enorm dankbaar. We willen nu zo snel mogelijk alles wat nodig is afmaken, zodat het werk onder de allerarmsten in Liberia uitgebreid kan worden.”

Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships wil hoop en genezing brengen aan de vergeten armen. Mercy Ships biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Alle medewerkers aan boord en eveneens bij Mercy Ships Holland zijn vrijwilligers.

13-04-2007
Buitenland
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies