Ruim 46.000 voedselpakketten voor Dorcas

In Sint Jansklooster zetten voetballers van de voetbalclub VHK zich in voor de Nationale Voedselactie. Op kosten van een betrokken ondernemer is Dorcas dit seizoen hoofdsponsor van de voetbalclub. De voetballers zamelden circa vijftig dozen met voedsel in.

Dit jaar hield Dorcas voor de twaalfde keer de Nationale Voedselactie. Net als in 2006 zijn er ruim 46.000 voedselpakketten ingezameld en deze worden de komende weken verstuurd naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Duizenden vrijwilligers kwamen in actie om in supermarkten, kerken en scholen voedsel in te zamelen. De Nationale Voedselactie werd georganiseerd in de week waarin veel kerken Dankdag voor Gewas en Arbeid vieren.

Naast het inzamelen van voedsel doen veel kinderen mee aan de Rugzakactie. Duizenden rugzakken worden door Nederlandse kinderen gevuld met schoolmateriaal. Deze gevulde rugzakken zijn bestemd voor de allerarmste kinderen in met name Oost-Europa.

In landen als Rusland, Roemenië, Moldavië, Armenië, Oekraïne en Zuidelijk Afrika is er geen of nauwelijks economische vooruitgang. Veel mensen in die landen leven op of onder het bestaansminimum. Vooral bejaarden en grote gezinnen hebben het moelijk. Er zijn mensen die sterven door ondervoeding.

Het ingezamelde voedsel wordt zorgvuldig uitgedeeld onder de allerarmsten in genoemde landen.

16-11-2007
Buitenland
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies