Nationale Dag van Aanbidding

De Nationale Dag van Aanbidding wordt dit jaar gehouden op zondag 23 maart 2008. Dit is de tweede keer dat deze dag wordt georganiseerd op De Betteld. Het doel blijft hetzelfde: de Here God aanbidden met christenen vanuit allerlei kerkelijke achtergronden.

Na de overweldigende reacties van afgelopen jaar kon een vervolg niet uitblijven en dit jaar is het de bedoeling dat er niet 12 uur, maar 24 uur, onder leiding van verschillende nationale- en internationale aanbiddingsleiders en muzikanten, non-stop aanbeden wordt. U bent van harte welkom om erbij te zijn en kunt zich op elk moment aansluiten.

Thema: “One Thing” (Psalm 27:4)

Locatie: Vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld, Aaltenseweg 11, 7021 HR Zelhem

Toegang: gratis (vrije gift)

Vragen: nda@choircompany.nl

Wat is de Nationale dag van Aanbidding:

een dag waarop we met elkaar in Gods aanwezigheid willen zijn

een dag waarop we willen (leren)luisteren naar Gods stem

een dag waarop we ons richten op Gods grootheid en focussen op de dingen waar we dankbaar voor mogen zijn zodat we niet anders kunnen dan Hem prijzen en grootmaken.

een dag van oprechte aanbidding- niet meegesleept worden in de “sfeer” of door de muziek- maar omdat we zijn machtige aanwezigheid ervaren.

een dag met momenten van stilte waarop God kan spreken…

Wie werken er mee?

Ook dit jaar zijn er weer een heleboel zangleiders, bands en aanbiddingsteams die hun medewerking hebben toegezegd. We zijn ons er van bewust dat verschillende bands en aanbiddingsleiders diverse stijlen met zich meebrengen en dat maakt deze dag helemaal bijzonder. Het gaat er immers niet om of iedereen in de zaal het geweldig vindt wat er gebeurt, het gaat erom dat God aanbeden wordt, ook al gaat dat wellicht niet op een manier die jij gekozen zou hebben. Daarom volgen verschillende liederen elkaar op en zijn er momenten van uitbundige lofprijzing, van gepassioneerde aanbidding en momenten van gebed, rust, stilte en bijbellezing.”

Hoewel we nog volop bezig zijn met de invulling van het programma kunnen we je vertellen dat de volgende aanbiddingsleiders hebben aangeboden een deel van het programma in te vullen:

Reni en Elisa Krijgsman

Reni en Elisa Krijgsman, een echtpaar, een muzikale familie. Samen hebben ze 3 dochters. Hun passie is: mensen bemoedigen door (h)erkenning te geven aan allerlei facetten in de relatie met God en waaruit Gods betrokkenheid en zorg bij mensenlevens blijkt. Reni is van beroep leerkracht in het basisonderwijs en Elisa is beroepsmusicus en is werkzaam als gitarist, producer, songwriter en aanbiddingsleider. Als musicus is hij o.a. bekend van Prinsen & Prinsessen, Opwekking en Seraph. Sinds 2002 toert hij met zijn band door Nederland en België met zijn Come 2 Worship – tour. Deze band bestaat uit mensen die hebben meegewerkt aan de Life@Opwekkings cd (de Opwekkings cd voor jongeren).

Marcel en Lydia Zimmer

Marcel is al ruim 10 jaar werkzaam als freelance musicus en is voornamelijk bezig met lofprijzing en aanbidding, o.a. als drummer en gitarist bij verschillende activiteiten van de EO. Daarnaast is hij regelmatig in kerken en gemeenten in het land te vinden om workshops en trainingen te geven aan aanbiddingsteam, musici en gemeenteleden. Samen met zijn vrouw Lydia die eveneens de passie heeft – aanbidden en musiceren- treden zij op en geven zij leiding aan het aanbiddingsteam van de eigen gemeente.

Daniel Prayer Network

De aanbiddingsband van Daniel Prayer Network is een band uit Amersfoort e.o die bestaat uit mensen die wekelijks met elkaar in gebed God zoeken. Het verlangen van de Daniel Prayer Network is net als Daniël een verschil te zijn in de huidige samenleving door vasten en gebed. Om te zoeken naar de dingen die boven zijn en voor God bruikbare instrumenten te zijn om Zijn plan uit te voeren. Het belangrijkste gebed is “laat Uw koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel.” Dit gebed is ook waarnaar verlangd wordt voor de dag van aanbidding op 9 april. Het doel van de Daniel Prayer Network is om vanuit dit netwerk 24 uur per dag, 7 dagen per week een gebedsbeweging te zien groeien in Nederland.

Gendro & Band

Gendro Schijff is sinds begin 2007 een ‘solo’ avontuur aangegaan. Gendro en band zijn het afgelopen jaar van start gegaan. Naast nummers schrijven en repeteren hebben zij hun medewerking verleend aan o.a. de Nationale dag van Aanbidding, X-pact en come2worship. De muziek van Gendro is gevarieerd, van lichte pop tot lekkere rock. In zijn muziek zijn invloeden te horen van o.a. Brian Doerksen, Chris Tomlin, Michael Gungor en Lincoln Brewster. Gendro wil graag muziek maken tot eer van God. “Mijn verlangen is dat je geraakt wordt door de liefde en kracht van mijn God. De God van de bijbel. Ik hoop dat een bezoek aan één van onze concerten jou dichter bij je Schepper brengt. En dat het een blijvende verandering (en verfrissing!) in je leven zal zijn.”

Rolof Mulder

Rolof is zo’n 25 jaar betrokken in het (internationaal) leiden van aanbidding en brengt de CD serie “Wereld van Verschil” uit. Daarnaast is Rolof oprichter van aanbidding.net: “Ik liep al een tijd met de wens om aanbidding een groot thema te maken op Internet. Er zijn erg veel negatieve sites beschikbaar en het wordt tijd dat mensen een plek kunnen vinden waar het helder is dat God alle eer toekomt en waar je gestimuleerd wordt om Hem te aanbidden, met je stem en met je daden.

Peter en Carin van Essen

Peter van Essen geeft workshops over aanbidding en muziek in de gemeente vanuit stichting Bouw Uw Troon. Zijn oogmerk is om Bijbels en praktisch onderwijs te geven aan muzikanten, zangers, zangleiders etc. samen met vele andere gespecialiseerde sprekers. Dit is hij gaan doen vanuit roeping en omdat hij ziet dat er heel veel behoefte en noodzaak voor bestaat. Peter is professioneel violist en musicus/producer o.a. bij Opwekking en de Evangelische Omroep, alsmede via stichting Bouw Uw Troon. Daarnaast is hij liedschrijver en vertaler van diverse Opwekkingsliederen.

Peter Dijkstra

Drummer – Gitarist – Songwriter. Als drummer kun je me vinden op veel verschillende plekken door het land. Ik ben op freelance basis betrokken bij verschillende artiesten en koren. (o.a. Gerald Troost – vaste drummer, Martin Brand, Stonewashed, Choir Company enz.). Verder ben ik actief in mijn eigen gemeente in Veenendaal waar ik ook veel gitaar speel en zing en leiding geef aan bandjes. Ik schrijf nummers die je zou kunnen scharen onder ‘worship’. Het gaat om nederlandstalige nummers. Duidelijk van tekst en snel mee te zingen. Van uptempo-rock ‘n roll tot rustige verootmoediging. Mijn visie is verschil te maken door te groeien in aanbidding. Mensen te inspireren om te groeien in het leven tot eer van Hem. Een avond muziek is tot eer van God en in deze levensstijl wil ik zoveel mogelijk mensen betrekken. De avond muziek is met complete band en bestaat uit eigen nummers en veel samenzangnummers. Ik volg de pop-opleiding aan het Rotterdams conservatorium.

God met ons

God met ons is een multimediaal project waarin bezinning op Gods aanwezigheid in ons leven centraal staat. In deze stiltediensten wordt met behulp van muziek, beeldmateriaal, gesproken woord en avondmaal het verhaal van Jezus lijden en sterven op een indringende manier verteld. De bezoeker wordt meegenomen in een viering waarin stilte, luisteren, bidden en zingen elkaar afwisselen. De verschillende onderdelen van de stiltediensten sluiten naadloos op elkaar aan, en muziek is daarin een gids die de bezoeker aan de hand neemt. De muzikanten maken gebruik van zang, piano, synthesizer, gitaar, orgel, basgitaar, contrabas, viool, fluit, percussie en een laptop. Kom en geniet van de muziek, laat je meevoeren door beelden en woorden, zing mee en ervaar dat God, de Schepper van de wereld, met ons is en blijft doordat Hij mens werd en stierf voor onze zonden, pijn en verdriet.

De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is ons genezing geworden… (Jesaja 53:5)

Blue Labeled

Blue Labeled wil zeggen ingrediënten met zorg uitgekozen, lang gerijpt, en na een uitvoerige kwaliteitscontrole gelabeled met het blauwe label. Zo doet Johnny Walker dit en Paul heeft dit ook gedaan toen hij de band opzette september 2007. De muzikanten passen qua smaak en groove goed bij elkaar, en de kwaliteit mag er zijn. De muzikanten zijn niet van gisteren, en zijn gevormd door met name ervaring uit vele andere bands en projecten. Blue Labeled is een band die bestaat uit 3 muzikanten: Erik van der Vlis op bas, Onne Crezee op drums, Paul Crezee zang en gitaar. De meeste nummers zijn op God gericht, en geschikt om God te aanbidden. Qua stijl is de band voor aanbiddings muziek uniek te noemen. Muzikale invloeden zijn ondermeer: Police/Lenny Kravitz/U2/Peter Gabriel.

17-03-2008
Muziek
https://www.choircompany.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies