Leger Des Heils laat van zich horen in Apeldoorn

Zaterdag 7 juni werd het Muziekfestival van het Leger des Heils gehouden in Apeldoorn. Op diverse plaatsen in de binnenstad gaven corpsen van het Leger concerten. Om half twaalf startte het evenement met een Mars door de binnenstad.

Op zaterdag 7 juni 2008 was ‘s avonds in de prachtige Wegenerzaal van Schouwburg & Congrescentrum Orpheus gevarieerde muziek te horen van natuurlijk de Amsterdam Staff Band en Amsterdam Staff Songsters en een Congreskoor, maar het Muziekfestival zou het Muziekfestival niet zijn als er niet ook een aantal zeer bijzondere gasten was uitgenodigd.

Aan de lange rij van instrumentale solisten die aan het Muziekfestival hebben meegewerkt, zal nu voor het eerst een percussioniste worden toegevoegd. Simone Rebello uit Engeland, weet op fenomenale wijze het publiek te entertainen. Zij heeft wereldwijd diverse prijzen in de wacht gesleept en op vele internationale podia gestaan. Ook heeft ze al eerder met Leger des Heils brassbands opgetreden, maar voor het Leger des Heils in Nederland is dit een primeur die u zeker niet mag missen!

De andere gast op het Muziekfestival 2008 is de Amerikaanse sopraan Margaret Davis. Eigenlijk is het kapitein Margaret Davis, want zij is heilsofficier, en heeft een professionele zangcarrière achter zich. Toch treedt zij ook nu nog regelmatig op, voornamelijk binnen de eigen organisatie en heeft zij onlangs een solo-cd uitgebracht met de titel My lips will praise you. Het Nederlandse publiek zal deze zangeres met haar prachtige warme stem zeker in de armen sluiten.

Dit jaar zullen er binnen de deuren van de schouwburg overdag geen inloopconcerten worden gegeven. Wel zal de middag in het teken staan van evangelisatie-concerten door lokale Leger des Heils-muziekgroepen op verschillende locaties in de binnenstad van Apeldoorn.

Middagprogramma:

Mars door de binnenstad

11.30-12.30 uur Amsterdam Staff Band

De Oranjerie

12.30-13.15 uur Zuid-Oost Nederland Muziekkorps

13.45-14.30 uur Muziekkorps Harlingen

Raadhuisplein

13.30-14.30 uur Muziekkorps & zangbrigade Den Haag Congreszaal

Leienplein

13.15-14.15 uur Muziekkorps & zangbrigade Rotterdam Oost

Oranjepark

13.00-13.45 uur Muziekkorps Apeldoorn

14.15-15.00 uur Muziekkorps Enschede/Hannover/Zutphen

Paleis het Loo

13.00-13.45 uur Amsterdam Staff Songsters

Natuurpark Berg en Bos

14.00-15.00 uur Muziekkorps Waterweg Centraal

Orpheus (terras)

14.30-15.30 uur J-Unit Choir

Het Muziekfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waar mensen van zowel binnen als buiten het Leger des Heils kennis kunnen maken met de grote schat van muziek die onze organisatie onder andere zo uniek maakt.

07-06-2008
Evangelisatie
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies