OM-Nederland krijgt nieuwe directeur

Per 1 oktober 2008 treedt dhr. R.J. Sterk aan als de nieuwe directeur van Operatie Mobilisatie in Nederland. Sterk komt net terug uit het Midden-Oosten waar hij elf jaar lang leiding heeft gegeven aan een taleninstituut. Hij volgt dhr. W. Goudzwaard op, die deze functie bijna negen jaar vervulde.

Operatie Mobilisatie is een internationale zendingsreisorganisatie die met ruim 5.000 werkers actief is in meer dan 110 landen. OM-Nederland zet zich in om zoveel mogelijk Nederlandse christenen in actie te zien komen in geven, bidden en gaan. Onder leiding van Goudzwaard is het werk van OM-Nederland erg gegroeid. “Als team hebben we hard gewerkt aan professionalisering, en dat proberen we nog steeds. Het is teamwerk, we doen het met elkaar.”

Goudzwaard vertrouwt de leiding over het Nederlandse team volledig aan Sterk toe. “Hij heeft veel ervaring in leidinggeven en heeft zelf ervaren hoe het is om lang in een vreemd land te werken en te wonen. Verder passen zijn karakter en persoonlijkheid goed binnen het team.” Sterk heeft van jongs af aan al ervaring met OM. Als jongen was hij vrijwilliger, ging met korte acties mee en later diende hij twee jaar op een van de schepen. “Het werk in het Midden-Oosten zat erop, mijn gezin was klaar om in Nederland te gaan wonen en ik zie erg uit om een bijdrage te mogen leveren aan het werk van OM-Nederland.” Sterk zal samen met zijn team veel uitdagingen tegemoet gaan. “We willen meer samenwerken met andere gemeenten, meer medewerkers voor internationaal werk vinden en uitbreiden van het werk onder minderheden en jongeren in Nederland. Kortom: de boodschap van hoop en vergeving in Jezus Christus aan de wereld uitdragen.”

26-09-2008
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies