Positief in Actie

‘Aids is niet ‘ver weg’. Aids is geen onoplosbaar probleem. Aids mag dan wel verwoestend om zich heen grijpen, er is iets aan te doen.’ In christelijk Nederland is weinig bekend over HIV/Aids. Positief in Actie, een gezamenlijk initiatief van Prisma, wil hier verandering in aanbrengen. Positief in Actie wil een platform zijn waar allerhande informatie met betrekking tot deze ziekte gedeeld kan worden. Het doel is dat christenen zich beter bewust worden van de HIV/aidsproblematiek en positief in actie komen om, ieder vanuit zijn mogelijkheden, een steentje bij te dragen aan deze nood.

Om dit doel te bereiken is het boek ‘Positief, geloof is actie’ geschreven. Het boek ‘Positief, geloof is actie’ is het resultaat van een gezamenlijke actie van christelijke uitgevers, ‘bekende Nederlanders’, de christelijke boekhandel en Prisma, vereniging van evangelische en reformatorische ontwikkelingsorganisaties. De missie van ‘Positief’ is te vergelijken met die van de barmhartige Samaritaan: Loop niet even snel aan alle problemen rond HIV/AIDS voorbij, maar sta stil, stap af en ga langs de kant van de weg zitten om te verzorgen en te luisteren. Uit de eerste verkoopresultaten blijkt dat veel mensen dat doen.
Het boek is royaal uitgevoerd met artikelen, persoonlijke brieven, ervaringsverhalen, achtergrondinformatie en gedichten. Aan het boek werkten onder meer mee EO-presentator Andries Knevel, zaner Kees Kraaijenoord, SGP-Tweede Kamerlid Kees van der Staaij, de schrijvers Anne de Graaf en Joke Verweerd, EO-radiocoryfee Tijs van den Brink en ds. Arie van der Veer.

Deze maand voert Metterdaad actie voor de hulporganisatie Thembalethu (Home Based Care), een organisatie die terminale thuiszorg biedt aan 1200 patienten. In de 22 dorpen waar Themalethu werkzaam is, leiden ze gemiddeld 3 vrijwilligers per dorp op om zieken op te sporen , mensen te bezoeken, psychische-en voedselhulp te bieden, kwetsbare kinderen en wezen te ondersteunen en voorlichting over HIV en AIDS te geven.

Helpt u mee? Stort dan uw bijdrage op Giro 300300 t.n.v. St. EO Metterdaad te Hilversum o.v.v. Zuid-Afrika. 
Wilt u ook het boek POSITIEF ontvangen, vermeld dit dan op uw overschrijving o.v.v. Zuid-Afrika/Positief.

17-12-2008
Buitenland
https://www.metterdaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies