Nodig een spreker van Operatie Mobilisatie uit

In Nederland zijn diverse sprekers van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie actief. Kerken en groepen kunnen deze sprekers uitnodigen voor een spreekbeurt of een presentatie. Op deze manier kunnen ze het werk van OM onder de aandacht brengen, maar deze sprekers zullen boven alles van de Here Jezus willen vertellen. We stellen zes personen kort voor.

Aan de presentaties van OM hangt geen vast prijskaartje. Omdat OM  voor 100% van giften moeten rondkomen, is een reiskostenvergoeding en/of gift voor het werk zeer welkom. Deze kun je op de dag meegeven of overmaken op ons gironummer 1162507 of banknummer 11.42.32.938 van Operatie Mobilisatie te Emmeloord. Graag vermelden “presentatie plaats….”

Jan den Ouden
“Radicaliteit in een dolgedraaide wereld.” Door een gevonden traktaat leerde Jan den Ouden God kennen als zijn Vader. Na zijn opleiding ‘Maatschappelijk Werk’ is hij nu al jarenlang werkzaam voor Operatie Mobilisatie als internationaal spreker in kerken, jeugdkerken en op conferenties. Daarnaast is Jan parttime betrokken bij de evangelische gemeente ‘de Brandaris’ in Rotterdam. Hij daagt, wereldwijd, jongeren en ouderen uit om het leven met God te wagen. Dit doet hij onder andere met zijn seminar Life Direction. “Ik heb het spreken nooit echt gezocht, maar het is ontstaan en is al jaren de hoofdmoot van wat ik doe. Het is een heel mooie gelegenheid om mensen op deze manier te bereiken, ze tot keuzes en veranderingen te zien komen. Jan laat zich bij het spreken inspireren door mannen en vrouwen die de wereld ten positieve veranderen. “Het laat me zien dat het gebed ‘uw Koninkrijk kome’ nog steeds actueel is en dat verandering mogelijk is. Zes jaar geleden heb ik een dierenarts in Australië verteld dat hij geen tijd moest verspillen maar zijn koffer moest pakken en moest gaan. Laatst vertelde hij me dat hij dat werkelijk had gedaan en als zendingswerker een paar jaar in Centraal Azië had doorgebracht.” Jan is getrouwd en heeft vier kinderen. Als hobby gaat hij graag hardlopen, duiken, leren of een boek lezen. Een van zijn favoriete boeken is ‘What St. Paul really said’ van N.T. Wright. TV en films kunnen Jan niet echt interesseren. “Mijn favoriete film of tv-programma moet nog worden uitgevonden. Het zou een mengelmoes worden van 24, Dr.House, het Journaal en Netwerk. En liever geen talkshow waarin iedereen zijn ‘oh zo belangrijke mening’ mag geven.” Jan spreekt over veel verschillende onderwerpen die te maken hebben met ‘Jezus volgen in onze tijd’, zoals relaties, seks, discipelschap, wereldevangelisatie en bijbelstudies. Hij komt graag naar u toe! U kunt hier kijken wanneer hij spreekt.

Joop Strietman
“Ik wil graag de gemeenten in Nederland de grote opdracht voor de ogen blijven houden, ook al leven we in een tijd waarin de kerk achteruit holt, want een kerk die niet werft loopt kans dat die sterft.” Na de HTS en de lerarenopleiding is Joop 20 jaar lang directeur geweest van OM-Nederland, waarbij hij en zijn vrouw Annie al vanaf het begin betrokken zijn geweest. Tegenwoordig wordt hij door zijn enthousiasme, eerlijkheid en jarenlange ervaring veel gevraagd als spreker in zondagse erediensten en voor andere groepen, waar hij inmiddels een vertrouwd gezicht is. Zijn motto hierbij is: ‘de grote opdracht is voor ons allemaal’. “Het is indrukwekkend om telkens weer te merken hoe God een preek gebruikt. Ik weet nog goed hoe een echtpaar waarvan de scheiding al was uitgesproken na het horen van een preek weer bij elkaar kwam.” Een grote bron van inspiratie voor Joop is ds. Dick van Keulen, in de tachtig maar nog volop actief met van alles en nog wat. Door de jaren heeft hij veel zelfstudies gedaan en een correspondentiestudie aan de Columbia University. Hobby’s heeft Joop veel, alleen de tijd ontbreekt. Hij gaat graag vogels kijken, wandelen, fietsen, lezen, dammen of schilderen. “Naast de bijbel vind ik ‘From Jerusalem to Iryan Jaya’ een fijn boek om te lezen en als de TV aanstaat kijk ik het liefst een natuurdocumentaire.” 
Momenteel is Joop betrokken bij ‘Leadership Matters’, een intensief trainingsprogramma voor leiders en potentiële leiders over de hele wereld. Om hier over door te lezen, kijk op www.leadershipmatters.ws.

Martin Brand
“Het went niet, het blijft altijd bijzonder om mensen te vertellen over onze onvoorstelbare God en het leven met de Heer Jezus.” In 2001 kwam Martin tot geloof. Hij was net begonnen met de Theaterschool aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, maar door zijn bekering veranderden zijn ambities en toekomstbeeld compleet. “Ik wilde niet meer theaterman worden, maar wilde mensen op alle mogelijke manieren bereiken en over Jezus vertellen.” In het 3e jaar van de opleiding is hij gestopt en heeft een jaar training gevolgd bij Youth for Christ, waarna hij in 2004 bij OM terecht is gekomen. Tegenwoordig trekt Martin als spreker en zanger door heel Nederland, waarbij hij veel mensen aansteekt met zijn enthousiasme voor God. “Iedereen zou gek van me worden als ik niet zou kunnen spreken, zingen of schrijven. Als ik ergens enthousiast over ben, wil ik iedereen daar over vertellen!” Dit is voor Martin een vanzelfsprekendheid voor zichzelf, en gelijk ook zijn grote hobby en passie. Het bijzondere aan spreken vindt Martin de leiding van de Heilige Geest, dat God een innerlijke noodzaak geeft om een bepaalde boodschap uit te spreken. Geinspireerd wordt hij door een aantal oudere christenen om hem heen. In zijn vrije tijd gaat hij graag lekker uit eten met zijn vrouw Susanne, kookt zelf uitgebreid of speelt mee aan theaterstukken. “Ook lezen vind ik fijn, zoals ’ de ‘gewijde’ dagboeken’ van Adrian Plass, Frank Peretti of biografieën van bijvoorbeeld Keith Green. Op tv kijk ik graag de film ‘Les Miserables’ of praatprogramma’s als ‘Knevel en Van Den Brink’ en de ‘Wereld Draait Door’. En momenteel mis ik geen aflevering van ‘de Zoektocht naar Jozef’.” Lees meer over Martin en zijn grote passie op www.martinbrand.nu, hier zijn ook toespraken van hem te beluisteren.



Corné Burger 
“Mijn grote passie om te mogen spreken van wat leeft in mijn hart. Gods liefde, toewijding en radicaliteit. Het gaat om Hem en niet om mij.” Corné is al vanaf 1995 betrokken bij OM. Na de koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt en later in de Bron te Dalfsen. Daarna is hij fulltime bij OM aan de slag gegaan. Zijn jaren in het buitenland hebben hem enorm gemotiveerd om ook anderen uit te dagen actief op zoek te gaan naar hun taak in ‘de Grote Opdracht’. “Het is geweldig om te mogen leren van Gods woord en om Zijn gemeente aan te moedigen.” Momenteel volgt Corné de bachelor opleiding Theologie. Het motiveert hem om met elkaar Gods Woord in te duiken, om te kijken wat het te zeggen heeft. Door te spreken wil hij zijn enthousiasme hierover doorgeven en mensen uitdagen. Hierbij wordt hij geïnspireerd door mensen om hem heen die hun geloof in praktijk brengen, mensen die Jezus volgen en dat uitstralen in hun leven. “Het heeft grote indruk op me gemaakt toen ik dit jaar bij het ZendingsJongerenWeekend aanwezig was. Fantastisch, 120 jongeren die zeggen dat ze door God gebruikt willen worden!” Samen met zijn vrouw en drie dochters gaat hij er graag een dagje op uit. Fietsen of wandelen in het bos of lekker thuis een spelletje spelen. Naast de bijbel vindt hij ‘De zeven pijlers van het christelijke geloof’ van Derek Prince een goed boek en voor de vakanties een boek van John Grisham. Op tv kijkt hij graag ‘Ik vertrek’ en ‘Wie is de Mol’. Corné komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. 

 

Theo van Barneveld
“Het is fascinerend om over Jezus Christus te spreken.” Na zijn master wiskunde heeft Theo van Barneveld aan het Bijbel Instituut in Heverlee gestudeerd. Hierna was deze dominee, samen met zijn vrouw Tineke, jarenlang zendeling in Congo. “De jaren in Congo hebben veel indruk op ons gemaakt. Er zijn zoveel mooie, ontroerende en grappige dingen gebeurd. Maar bovenal is het heel inspirerend om te zien dat Congolese christenen klaar staan om koste wat het kost Jezus te gehoorzamen.” Sinds hij enkele jaren geleden met emiraat is gegaan, spreekt Theo met veel passie toch nog bijna wekelijks in een zondagse dienst. Vol vuur vertelt hij over de thema’s ‘zending’ en ‘wereldevangelisatie’. “Het is zo fascinerend om te spreken over Gods Woord, en speciaal over Jezus Christus.” Hiernaast zet Theo zich al jaren actief in voor Operatie Mobilisatie voor het programma ‘Global Focus’. Hiervoor komt hij graag naar u toe. Als hij ontspanning zoekt gaat Theo graag fietsen, lezen of een potje tafeltennissen. “Een boek dat veel indruk op mij heeft gemaakt is ‘Het Normale Christelijke Leven’ van Watchman Nee.” Theo van barneveld komt graag bij u spreken over de onderwerpen ‘zending’ en ‘wereldevangelisatie’.


Ewout van Oosten


Als jongerenwerker in Delft en docent aardrijkskunde is Ewout bekend met de jongerencultuur van vandaag de dag. Zijn grote passie is dat jongeren in een levende relatie met Jezus komen te staan. “Waar je mee omgaat word je mee besmet, ga met Jezus om!” zegt Ewout.

10-01-2009
Onderwijs
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies