Spectaculaire groei bij Dorcas Winkels

ANDIJK – De omzet van de elf Dorcas Winkels in Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar spectaculair gestegen. De stijging is maar liefst 42 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Voor een groot deel is de omzetstijging te danken aan twee nieuwe winkels die dit jaar zijn geopend in Brakel en Heiloo. Maar ook de bestaande Dorcas Winkels laten een hogere omzet zien. In vergelijking met vorig jaar hebben zij over de eerste drie kwartalen een stijging van bijna negentien procent gerealiseerd.

Door de sterk gestegen omzet zijn de winkels in staat hogere bedragen over te maken voor de projecten van hulporganisatie Dorcas. Coördinator van de Dorcas Winkels, Klaas Boersma: ‘We zijn blij met deze groei bij de Dorcas Winkels. Ondanks de kredietcrisis, misschien wel dankzij de crisis, kunnen wij over deze eerste drie kwartalen, bijna 25 procent meer afdragen aan Dorcas.‘ De verwachting is dat de omzet van de Dorcas Winkels dit jaar ver boven de 1 miljoen euro zal uitkomen.

Dorcas Winkels

Dorcas runt met behulp van ruim 600 vrijwilligers inmiddels elf officiële kringloopwinkels in Nederland, waarvan de laatste op 2 oktober in Heiloo is geopend. In deze winkels worden tweedehands goederen verkocht die niet geschikt zijn voor de hulpverlening in het buitenland, waaronder boeken, speelgoed, spellen, serviesgoed, meubelen enzovoort. Met de opbrengst ondersteunt Dorcas verscheidene hulpprojecten in Oost-Europa en Afrika. Meer informatie: www.dorcaswinkels.nl.

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

06-11-2009
Hulpverlening
https://www.dorcaswinkels.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies