Bezoek van Koningin Beatrix aan hostel De Hoek te Utrecht

Op dinsdagmiddag 20 april 2010 werden de bewoners en medewerkers van hostel De Hoek in Utrecht onverwacht vereerd met koninklijk bezoek. Hare Majesteit Koningin Beatrix bezocht het in gezelschap van burgemeester Wolfsen van de gemeente Utrecht.

Het bezoek was onderdeel van een programma met als thema ‘Gekozen oplossingen ten aanzien van (verslaafde) dak- en thuislozen in Utrecht’. De komst van de Koningin was tot het laatste moment stilgehouden en dus voor bewoners en medewerkers van het hostel een grote verrassing!

De Koningin toonde zich bijzonder geïnteresseerd en betrokken bij de bewoners. In een gesprek met de bewoners heeft ze vragen gesteld over verslaving, de sfeer in het hostel en de begeleiding van de bewoners. Sommige bewoners waren zichtbaar geëmotioneerd over het bezoek van de Koningin.

De rondleiding in het hostel bood ruimte om een drietal bewonerskamers te bezichtigen. De betreffende bewoners hebben vol trots hun eigen kamer laten zien en wat over zichzelf verteld. Eén bewoner heeft foto’s gemaakt en die zullen als aandenken in het hostel opgehangen worden. Zo kan er nog regelmatig worden teruggekeken op dit bijzondere bezoek.

23-04-2010
Hulpverlening
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies