Woord en Daad steunt gezondheidszorg in Colombia

De steden Cartagena en Bogota zijn een toevluchtsoord voor mensen van het platteland. Ze komen terecht in deprimerende krottenwijken.

Woord en Daad steunt haar partner CDA in Colombia, die samen met de mensen kijkt hoe hun levensomstandigheden verbeterd kunnen worden. Gezondheidszorg is hierbij heel belangrijk. CDA heeft hiervoor diverse (mobiele) klinieken.

Project van de maand


In de (mobiele) kliniek hebben de tandarts, verpleegkundige, maatschappelijk werker en de dominee een eigen vertrek. Hier kunnen ze cliënten helpen en te woord staan. De tandarts controleert het gebit maar geeft ook voorlichting over hoe je je gebit gezond houdt.


De arts of verpleegkundige zorgt voor medische verzorging van schoolkinderen, de baby’s en peuters in de projecten. Daarnaast kunnen de wijkbewoners hier dagelijks terecht voor medische hulp. De hulp die zij nodig hebben, houdt vaak verband met schrijnende omstandigheden: steekwonden ten gevolge van vecht-partijen, drugsverslaafden met infecties en geslachtsziekten.


De maatschappelijk werker biedt een luisterend oor aan mensen met sociale en emotionele problemen. De dominee ten slotte is er voor de geestelijke begeleiding. Jaarlijks worden 15.000 volwassenen en kinderen geholpen in de (mobiele) klinieken.

24-04-2010
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies