Gospelkoor Tin Speransa viert 20 jarig jubileum in de Flint

Op zaterdag 29 mei om 20.00 uur, viert gospelkoor Tin Speransa haar 20-jarig jubileum met een groots concert in theater de Flint in Amersfoort.

Onder het thema “Aangeraakt” presenteert het koor een totaal nieuw programma.

Met veel afwisselende liederen en een sfeervolle presentatie, wil Tin Speransa haar publiek een feestelijke, maar vooral ook waardevolle muzikale avond bieden.

Het koor werd in 1990 in Nijkerk opgericht door een stel muzikale vrienden en kreeg de bijzondere naam “Tin Speransa”; deze woorden hebben de betekenis “Er is hoop” en ze komen uit het Papiamento, de taal van de Nederlandse Antillen.

In de loop der jaren werd de groep zangers steeds maar groter; vanuit de wijde omgeving, o.a. Amersfoort, Barneveld, Huizen en Urk, bezochten de koorleden elke week trouw de repetities. Een 5-koppig combo zorgde voor een enthousiaste muzikale begeleiding van de liederen.

De toenmalige dirigent Jan van der Kuip, wist door zijn talent en gedrevenheid het koor op een steeds hoger muzikaal niveau te brengen.

Naast het verlenen van medewerking aan o.a. sing-in’s en jubilea, werden er ook regelmatig grote concerten gegeven, waarbij bekende gospelzangers werden uitgenodigd, zoals The Country Trail Band en Gerald Troost.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het koor in 2000, werd er een CD opgenomen en gaf het koor 2 presentatieconcerten voor een uitverkochte zaal.

De belangstelling voor het koor bleef maar toenemen; hierdoor was het bestuur genoodzaakt om met wachtlijsten te gaan werken. Zelfs voor de mannenpartijen moest er een wachtlijst worden ingesteld, iets wat uniek te noemen is in de koorwereld.

Door regelmatige repertoire vernieuwing en door steeds te werken aan kwaliteitsverbetering, wist Tin Speransa haar publiek blijven te boeien.

Na een trouwe dienst van 18 jaar, waarin hij het koor ontzettend veel geleerd had, nam muzikaal leider en mede oprichter Jan van der Kuip, afscheid. Tijdens een bijzonder concert in 2008 in de Stadshal van De Flint, werd het dirigeerstokje overgenomen door Jaap Kramer.

Jaap is geen onbekende in de wereld van de muziek; hij is een veelzijdige en professionele muzikant en al vele jaren is hij actief als pianist, organist, componist, dirigent, zanger, arrangeur en muzikaal leider binnen verschillende projecten in de gospel muziek.

Onder zijn deskundige leiding heeft Tin Speransa zich in de afgelopen jaren verder opgewerkt naar een niveau wat professioneel genoemd kan worden.

Naast een team van deskundige technici, wordt het koor begeleid door een fantastisch combo, bestaande uit maar liefst 8 zeer muzikale mensen.

Kaarten zijn te bestellen via de koorleden of via website: HYPERLINK “”” www.tinsperansa.nl

20-05-2010
Muziek
https://www.tinsperansa.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies