Benefietgala De Friesland voor meest kwetsbare mensen

Het eerste benefietgala van De Friesland Zorgverzekeraar is een groot succes geworden. De avond met onder meer een veiling van kunst gemaakt door mensen met een handicap, bracht ruim € 35.000,- op. Dit geld gaat naar het Leger des Heils voor projecten om de meest kwetsbare mensen in de samenleving te helpen.

Met het gala dat De Friesland op vrijdagavond 19 november gaf, heeft de zorgverzekeraar uiting gegeven aan haar maatschappelijke rol. Door haar sterke positie in de provincie vindt De Friesland dat ze ook wat terug moet doen voor die regio. Zo zet De Friesland zich onder meer in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen in de samenleving. In dit geval door met een gala geld in te zamelen voor het Leger des Heils.

Een deel van het geld wordt gebruikt voor de inrichting van een gezamenlijke woonkamer en keuken voor de beschermde woonvorm Noach vlakbij Leeuwarden. In de woonvorm verblijven mensen die als gevolg van verslaving, schulden of psychische problemen langere tijd niet zelfstandig kunnen wonen en dag en nacht zorg nodig hebben.

Het tweede project betreft speciale workshops voor cliënten op het gebied van Kunst en Theater. Doel is te werken aan integratie en contact met anderen. De workshops moeten mensen weer enthousiast maken over wat ze kunnen, in dit geval op het gebied van muziek, theater of kunst. Streven is deelname aan een landelijk festival, waardoor ze positief in de belangstelling staan en weer zelfvertrouwen krijgen en een gevoel van eigenwaarde. In de praktijk blijkt dat dit de mensen ook helpt bij het aanpakken van hun problemen.

Betrokkenheid

Het Leger des Heils is blij met het initiatief van dit gala en dankbaar voor tastbare betrokkenheid. Luitenant-kolonel mevrouw dr. Ine Voorham: “Het is hartverwarmend hoe mensen betrokken zijn bij het werk van het Leger des Heils. Daarmee geven ze blijk van hun zorg om kwetsbare mensen in onze samenleving. Wanneer betrokkenheid daarbij ook resulteert in een tastbare bijdrage voor het werk van het Leger des Heils in Friesland, is dat helemaal geweldig.’’

‘‘De mensen van het Leger des Heils geloven in een samenleving waarin solidariteit en gerechtigheid zichtbaar is. Waarin iedereen mee kan doen. Dit initiatief van De Friesland onderstreept, dat we samen sterk zijn in de strijd tegen eenzaamheid en sociale en materiële armoede. Daarom dank ik De Friesland voor de organisatie van deze avond en alle aanwezigen voor hun geweldige bijdrage.”

Special Arts

Tijdens het gala trad de Brassband van het Leger des Heils op en waren er optredens van bariton Ernst Daniël Smit, Sharon Kips, winnares van X Factor in 2007 en Kunst op Stelten met een ‘tissu performance’ . Topkok Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harlingen heeft samen met de Hotelschool van Stenden University in Leeuwarden een echt Fries menu verzorgd, met gerechten samengesteld uit Friese producten en ingrediënten.

Er was een expositie met werk van kunstenaars van Special Arts. Deze stichting stimuleert mensen met een handicap om kunst te maken, schilderijen, beelden of keramiek. Een deel van de kunstwerken was speciaal voor deze avond gemaakt en is ook met succes geveild.

25-11-2010
Hulpverlening
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies