EO filmploeg in Albanie

Het programma van EO metterdaad was met een filmploeg van de in Albanië om de erbarmelijke situatie te filmen van hulpbehoevende bejaarden aldaar. Op vier donderdagen rond Nieuwjaar wordt de documentaire uitgezonden. Opbrengsten voor dit programma komen ten goede aan het nieuw te bouwen verzorgingshuis in Korca.

De uitzendingen zijn:

op 23 dec., 30 dec. 6 jan. en 13 jan.

Ned. 2, NEDERLAND HELPT, 17.05 uur.

Bij zending en ontwikkelingswerk denken we vaak aan landen ver weg, maar de komende weken vragen we uw aandacht voor projecten in Europa. Want ook hier zijn veel mensen actief in zendingswerk en hulpverlening. Deze week gaat Metterdaad radio naar Albanië, het armste land van Europa.

Tot 1991 was Albanië een steng communistisch en gesloten land. Nu is het land open, maar veel jonge mensen trekken weg uit Albanië om elders geld te gaan verdienen. Wie daarvoor te ziek of te oud is blijft eenzaam en arm achter.

Operatie Mobilisatie

Job en Alma Boersma werken in Gramsh, een dorp in Albanië. Alma is Albanese. Job een Nederlander. Zij leerden elkaar kennen in Albanië, trouwden en gingen in Nederland wonen. Maar sinds een paar jaar zijn ze met hun twee kinderen terug in Albanië om daar te werken voor Operatie Mobilisatie.

Jezus’ liefde

Vanuit hun gemeente willen ze graag diaconale pakketten uit gaan delen aan gezinnen die dat nodig hebben. Een pakket kan bestaan uit voedsel, maar ook uit kleding, een deken of extra brandhout. Per gezin wordt gekeken waar behoefte aan is. Ook geven ze pakketten aan moeders die net een baby gekregen hebben. Zo kunnen ze met woorden en daden de liefde van Jezus laten zien.

Helpt u mee?

Metterdaad wil hier graag bij helpen. Daarvoor is ook uw hulp nodig! Maak uw gift over op giro 300300 van EO Metterdaad in Hilversum o.v.v. Albanië. Hartelijk dank!

16-12-2010
Hulpverlening
https://www.metterdaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies