Leger des Heils biedt noodhulp bij overstroming Australie

Door zware regenval zijn er in het noordoosten van Australië hevige overstromingen ontstaan. Rond 200.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. Het Leger des Heils biedt al dagen achtereen noodhulp aan.

Het regent inmiddels niet meer, maar verscheidene rivieren stromen nog steeds over. Een gebied ter grootte van Frankrijk en Duitsland samen is inmiddels onder water komen te staan. De verwachting is dat het nog dagen kan duren voordat mensen terug mogen keren naar hun huis. Inmiddels zijn er drie dodelijke slachtoffers gevallen.

In Rockhampton heeft het Leger des Heils meer dan 1200 mensen en hulpverleners voedsel aangeboden bij drie verschillende evacuatiecentra in de stad. Meer in het westen van Emerald en ten zuiden van Bundaberg, hebben 1400 mensen voedselpakketten gekregen.

Het Leger des Heils heeft ook 350 reizigers opgevangen in Gin Gin en 800 motorrijders in Warwick die gestrand waren omdat wegen onbegaanbaar zijn geworden en het railverkeer is uitgevallen.

Het pand van het Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg in Bundaberg is inmiddels ook onder water komen te staan (zie foto).

De hulpverleners van het Leger des Heils worden bijgestaan door de Leger des Heils “Flying Padre” helikopter service. Met de helikopter worden op meerdere plekken voedselpakketten uitgedeeld en worden mensen uit het water gered.

Het Leger des Heils zal voorlopig noodhulp blijven bieden aan de slachtoffers van deze ramp.

04-01-2011
Buitenland
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies