Dorcas start voedselhulp vluchtelingen Libie

Hulporganisatie Dorcas is dit weekend begonnen met het geven van voedselhulp aan vluchtelingen uit Libië die vanwege de politieke situatie daar naar Egypte zijn uitgeweken. Het gaat met name om migranten van verschillende nationaliteiten die in Libië werken, en nu aan de grens van Egypte wachten tot ze geregistreerd zijn en binnengelaten worden.

Foto: Van de Gruiter Andijk

Door de grote toestroom zitten duizenden mensen al dagenlang zonder voldoende voedsel en water. Ook helpt Dorcas om vanuit Egypte voedsel naar Libië te transporteren. Dorcas werkt ter plaatse samen met de UNHCR, Unicef en de organisatie Samaritan Purse.

Het is de bedoeling dat dagelijks ten minste 2500 mensen in het grensgebied worden voorzien van een voedselpakket. Zo’n pakket bestaat uit een fles drinkwater, brood, kaas, jam, een reep met voedingssupplementen en vruchtensap. Gezinnen met kinderen tussen de zes maanden en twaalf jaar oud krijgen daarnaast melk.

De producten worden lokaal ingekocht in Egypte. Om ongeregeldheden te voorkomen, wordt het voedsel dagelijks aangevoerd en niet in grotere hoeveelheden opgeslagen. De vrijwilligers die bij de distributie betrokken zijn, inventariseren tegelijkertijd de situatie van de vluchtelingen, zodat ook voor de nabije toekomst een inschatting kan worden gemaakt van de hulp die nodig is. De gezamenlijke organisaties zullen op deze manier meer dan 10.000 mensen ondersteunen met voedsel. De maaltijden kosten 1 dollar per stuk. Voor het vrijwilligerswerk doet Dorcas onder meer een beroep op deelnemers van de jongerenbeweging Young Dorcas die in Egypte al enige jaren actief is voor het werk van Dorcas.

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

07-03-2011
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies