Studiedag voor predikanten en voorgangers

Open Doors organiseert jaarlijks een studiedag voor predikanten en voorgangers. Leidt u een gemeente of spreekt u regelmatig? Als u in uw preek aandacht wilt besteden aan christenvervolging, laten sprekers van de studiedag zien hoe u handen en voeten kunt geven aan dit thema.

Dit jaar wordt het thema ‘Preken voor Ninevé; en andere plekken waar christenen vervolgd worden’, uigediept. Uiteraard wordt ook de vertaalslag gemaakt naar de Kerk in Nederland en nog dichterbij: uw eigen gemeente. De studiedag is op 15 juni.

Ninevé, het huidige Mosul in Irak, was in de tijd van Jona al een bolwerk van kwaad. Ook nu is het voor christenen moeilijk in Irak, de afgelopen tijd verergerde zelfs de haat tegen hen. Zo steeg het land op de Ranglijst Christenvervolging van de 17e naar de 8e plek. Tijdens de studiedag staat Ninevé symbool voor al die andere steden in de wereld waar christenen worden bedreigd, gemarteld of vermoord vanwege hun geloof.

De studiedag is in Kasteel de Vanenburg in Putten en duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze dag krijgt u handreikingen rondom het thema, van onder andere:

– dominee Ron van der Spoel

– de Irakese aartsdeken Emanuel

– Open Doors-oprichter Anne van der Bijl

Deze studiedag is ook een goede voorbereiding op de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 19 juni.

De studiedag voor predikanten en voorgangers maakt u gereed om te preken over de Vervolgde Kerk. Preekt u mee voor Ninevé en al die andere plekken waar christenen vervolgd worden?

Studiedag 2011, waar en wanneer?

Wanneer: woensdag 15 juni

Waar: Kasteel de Vanenburg, Putten

Hoe laat: 10.00 uur tot 15.00 uur.

Kosten: 15 euro per persoon

03-05-2011
Onderwijs
https://www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies