Nieuwe variant van het tienerprogramma Rock Solid

Youth for Christ ontwikkelde in samenwerking met het kerkgenootschap van het Leger des Heils een nieuwe variant van het tienerprogramma Rock Solid met als thema ‘Hot ’n Holy’. Adiël Vader, stafmedewerker van Leger des Heils: “Met dit programma zetten we onze tieners op een eigentijdse manier aan het denken over heiliging”.

© foto christelijknieuws.nl (EO-jongerendag)

‘Hot ’n Holy’ is het jongeren jaarthema van het Leger des Heils. Het thema draait om het dagelijks doen en laten van jongeren en welke rol het geloof daarin speelt. In de huidige opstartfase zijn 18 tienergroepen van het kerkgenootschap begonnen met het programma. De tienerleiders kregen een speciale training van YfC, zodat ze goed voorbereid met tienerprogramma kunnen gaan werken.

Rock Solid ‘Hot ’n Holy’ bestaat uit 12 thema’s, zoals vergeving, uiterlijk en vriendschappen. Corjan Matsinger, teamleider Kerk bij YfC: “Hot ’n Holy daagt de tieners van het Leger uit om te kijken naar hoe zij hun leven inrichten. En door de laagdrempeligheid kunnen ze makkelijk hun niet-gelovige vrienden meenemen.”

Het Leger des Heils is niet het eerste kerkgenootschap waar YfC intensief mee samenwerkt. Eerder ontwikkelde de organisatie al speciale tienerprogramma’s voor de Katholieke Kerk. Daarnaast ondersteunt YfC de Unie van Baptistengemeenten met trainingen en onderzoek op het gebied van missionair jeugdwerk. Matsinger: “Steeds meer kerken kampen met de vraag hoe ze jongeren kunnen blijven aanspreken. YfC heeft daar veel kennis en ervaring mee opgebouwd. Daarmee zijn we hen graag van dienst.”

25-05-2011
Jongeren
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies