Nederlandse Bijbelonderwijsmethode populair in Hongarije

Bijbelwerk, de bijbelonderwijsmethode van Evert Kuijt, is volledig in het Hongaars beschikbaar. Via de Hongaarse website www.kateteka.hu kunnen geregistreerde bezoekers het materiaal ook downloaden. Inmiddels zijn er ruim 35.000 pagina’s gedownload. De website www.kateteka.hu is bedoeld voor belangstellenden die op zoek zijn naar materiaal voor kinderbijbelclubs.

De methode van Evert Kuijt bestaat uit 365 verschillende vertelkaarten die de Bijbel van Genesis tot Openbaring behandelen. Bij elke vertelkaart horen ook verwerkingsbladen. Het materiaal is geschikt voor zowel op scholen als in het kerkenwerk. De vertaling van het materiaal is gefinancierd door stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld en duurde in totaal 10 jaar.

In samenwerking met de Hongaarse uitgeverij Parakletos werd het materiaal beschikbaar op CD-rom en nu ook te downloaden via internet. Bureaumanager Adre Lichtendonk is zeer verrast door dit hoge aantal. “Blijkbaar is het materiaal zeer bruikbaar in het Hongaarse taalgebied. We hopen dat het materiaal tot zegen van vele jongeren en ouderen in Oost-Europa is.”

De laatste jaren is er veel veranderd in de landen van het voormalig Oostblok. Godsdienstonderwijs is wel één van de onderwerpen dat volop mogelijkheden heeft gekregen. Een bijkomend voordeel is dat de methode op grotere schaal kan worden verspreid. In de Hongaarstalige gebieden in Roemenië, Slowakije, Oekraïne en Servië is er ook vraag naar Bijbelse verwerkingen. Het materiaal wordt dan ook niet alleen op scholen gebruikt, maar ook voor kinderwerk in de gemeenten geeft dit project

28-05-2011
Buitenland
https://www.hulpoosteuropa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies