New Wine in het teken van hoop

De zomer nadert en daarmee komt 23 juli, de dag dat de achtste Zomerconferentie  van start gaat, ook dichterbij. De voorbereidingen zijn in volle gang. Aan alle programma’s wordt hard gewerkt en de meeste sprekers voor het volwassenenprogramma liggen vast.



De missie van New Wine is geestelijke vernieuwing van de kerken in Nederland. We vragen daarom speciaal aandacht voor het werk van de Heilige Geest, die ons gegeven is om Christus en de komst van het Koninkrijk van God in het licht te 
stellen.

We willen dat christenen en kerken in Nederland vernieuwd worden in de vreugde van het kennen en aanbidden van Jezus Christus. We willen ze toerusten om zijn Koninkrijk te verkondigen, in de liefde van God de Vader en in de kracht en de gaven van de Heilige Geest.

Eén van de activiteiten van New Wine is de jaarlijkse zomerconferentie. Christenen uit het hele land en van verschillende kerken, komen samen om God te aanbidden, persoonlijk te worden opgebouwd en om ideeën op te doen voor vernieuwing in hun eigen gemeente.

Mensen hebben hoop nodig om te leven. Centraal in het christelijke geloof staat de overtuiging dat het beste nog komt. De opstanding van Jezus is het begin van een nieuwe schepping. De Geest is gegeven als eerste gave, en er komt nog veel meer!

Hoop is niet een vlucht uit deze wereld. Doordat we hopen, gaan we anders tegen het leven hier en nu aankijken. De kerk is de plek bij uitstek, waar zichtbaar mag worden wat hoop met mensen doet.

Hoop dat het anders kan. Hoop die doet leven. Hoop voor je gezin, voor je kerk, voor je buurt. Hoop voor de wereld.

Iedere ochtend en avond worden er centrale bijeenkomsten georganiseerd met aanbidding, bijbels onderwijs en ministry. Daarnaast zijn er ’s morgens en ’s middags seminars te volgen over pastoraat, persoonlijke groei, gemeenteopbouw en cultuur. Zowel voor de kinderen en tieners van de basisschool, als voor de jongeren (13–18 jaar) zijn er aparte programma’s gericht op hun eigen leeftijd. Net als vorig jaar is er ook een seminarprogramma voor jong volwassenen (18-25 jaar). Voor de kinderen tot 4 jaar is er zowel ’s morgens als ’s middags crèche.

Het programma

De zomer nadert en daarmee komt 23 juli, de dag dat de achtste Zomerconferentie  van start gaat, ook dichterbij. De voorbereidingen zijn in volle gang. Aan alle programma’s wordt hard gewerkt en de meeste sprekers voor het volwassenenprogramma liggen vast.



Chris Pemberton uit Engeland zal drie ochtenden spreken over het thema hoop. Sprekers voor de avondbijeenkomsten zijn onder andere Martin Koornstra, Ron van der Spoel, Bruce Collins en Michelle van Dusseldorp. Dit jaar zijn er meer dan 50 seminars rondom de bredere thema’s geestelijke groei, relatie en gezin, kerk en gemeente, pastoraal en samenleving.

Een greep uit de sprekers op de seminars; Bruce Collins spreekt over profetie, Mark Pertuit zal het hebben over vrij van schaamte en sense of being.  Wim Rietkerk over het verlangen naar de hemel, Willem Smouter over moraal zonder te moraliseren, Jan en Maaike Huijgen over duurzaamheid. Andere sprekers zijn onder meer: Jan Wessels, Peter Bakker, Minella en Ton Bergeijk, Agnes Huizenga, Jan Fokker, Henry Valk, Suzan de Boer en  Robert Doornenbal.



Nieuw dit jaar in het programma, is dat we de week door, op hetzelfde tijdstip, seminars programmeren over hetzelfde onderwerp. Hiermee hopen we enkele onderwerpen echt uit te kunnen diepen en mensen goed toe te kunnen rusten. Jan Fokker zal  een paar dagen spreken over het thema ‘Genezing’ en ook zal Ministry gedurende vier dagen op hetzelfde tijdstip aan bod komen.

Omdat het belangrijk is dat we in deze seminarseries met dezelfde groep werken en het aantal mogelijke deelnemers gelimiteerd is zullen deze seminars werken met inschrijving vooraf. 

Er zullen dit jaar ook weer aantrekkelijke programma’s zijn voor de jongeren, de kinderen en de jong volwassenengroep van 18 to 25 jaar.

01-06-2011
Kerk
https://www.new-wine.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies