Grote nood in vluchtelingenkampen Afrika

In het weekend van 16 en 17 juli bracht ZOA-medewerker Harry Verwaaijen een bezoek aan het gebied rondom Dolo Ado, in het zuiden van Ethiopië. Van dichtbij zag hij de nood van de Somalische vluchtelingen die in dit gebied aankomen om de extreme droogte en de burgeroorlog in het thuisland te ontvluchten.

© foto christelijknieuws.nl – tekstbron: Dorcas Nederland

Harry schrijft: ‘Bij de grens tussen Somalië en Ethiopië is een screeningskamp, waar ongeveer 10.000 Somaliërs wachten op toestemming om Ethiopië in te mogen. Daarnaast is er een transitiekamp, waar ongeveer 8.000 mensen tijdelijk ondergebracht worden. Van daaruit worden zij overgebracht naar drie opvangkampen. De oudste twee opvangkampen zitten inmiddels vol. Zelf ben ik in het derde kamp geweest, dat met zo’n 20.000 mensen ook bijna vol raakt. In de kampen worden onder andere tentzeilen uitgedeeld om de vluchtelingen te beschutten tegen zandstormen en koude nachten. Tot op heden is nog niet iedereen voorzien. Daarnaast is er dringend behoefte aan voedsel, water en sanitaire voorzieningen.’

Op dit moment zijn lokale ZOA-collega’s in de kampen aan het werk om vast te stellen welke hulp nodig is bovenop de hulp die al geboden wordt. Het is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren, voordat het leven voor deze mensen weer normaal is.

In Nederland is Dorcas samen met Red een Kind, Woord en Daad en ZOA een noodhulpactie gestart voor het bieden van noodhulp in en rond Ethiopië, Somalië en Kenia.

Help Dorcas helpen en maak uw gift over op giro 2500 onder vermelding van

‘Project 6652 – Noodhulp Oost-Afrika’.

19-07-2011
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies