Hulporganisatie Woord en Daad steunt universiteit Ethiopie

Hope University College opende eind vorig jaar haar poorten in Addis Ababa, de hoofdstad van Ethiopië. De Ethiopische president Girma Wolde Giorgis verrichtte de openingshandeling door het lint door te knippen voor het auditorium. Hij legde in 2006 de eerste steen. Deze universiteit werkt vanuit de christelijke normen en waarden.

De school heeft als doel met kwalitatief onderwijs de uitstroom van studenten richting de V.S. en Europa tegen te gaan en het leiderschap in Ethiopië te ontwikkelen om zo het land een toekomst te geven. Woord en Daad en een aantal Nederlandse ondernemers hebben dit omvangrijke project voor een derde deel met ruim 2,4 miljoen euro ondersteund, en daarnaast hebben ze hun kennis op bouwkundig, technisch en onderwijs gebied ingebracht.

Hope Enterprises, partnerorganisatie van Woord en Daad in Ethiopië, heeft deze universiteit samen met buitenlandse donoren, waaronder Nederlandse ondernemers en organisaties uit Groot-Brittannië en de V.S. ontwikkeld. Doel is om competentiegericht onderwijs te geven waarbij de zelfstandige, praktische invulling door de student een belangrijk aandachtspunt is.

Dr. Minas, initiatiefnemer en oprichter benadrukt: “de nieuwe universiteit wil dienstbaar zijn aan de studenten zodat zij uiteindelijk met een gedegen universitaire opleiding de toekomst in kunnen gaan”. De diverse faculteitsgebouwen zijn gereed, waaronder het auditorium, de collegezalen, de bibliotheek en de appartementsgebouwen voor docenten en studenten. De studenten kunnen de opleidingen ‘Business Management en Entrepreneurship’, ‘Accounting en Finance’, ‘Marketing Management’ en ‘ICT-technology’ volgen.

Jan Lock van Woord en Daad, een van de grootste donoren, wijst op het ontwerp van het universiteitscomplex, in de vorm van een oog. “De pupil van het oog is open naar de wereld en ontvangt indrukken die verwerkt worden in de hersenen en een beeld creëren van mensen en de wereld om ons heen. Verbinden en veranderen zijn belangrijke uitgangspunten om de armoede te bestrijden. Echte verandering zal alleen plaats vinden als in alle geledingen van de maatschappij ook de armen betrokken worden”.

Hope Enterprises heeft al jaren basis- en vakscholen in Ethiopië waar duizenden arme jongeren de basis voor hun toekomst leggen. In aansluiting hierop wordt nu ook hoger onderwijs (bachelor niveau) aangeboden. Door middel van een studiebeurs mede gefinancierd door Woord en Daad krijgen arme jongeren ook de gelegenheid om te studeren. Kansarmen krijgen de kans de ontwikkeling van henzelf en van hun land naar een hoger niveau te tillen. Kortom hoop op een goede toekomst in Ethiopië.

Woord en Daad
06-01-2012
Buitenland
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies