Piet Smit op tour met Country Trail Band

Evenals in de afgelopen jaren, zal er ook dit jaar weer een gezamenlijke tournee van de Country Trail Band met de bekende Zuid-Afrikaanse zanger Piet Smit plaatsvinden en wel van 27 april t/m 13 mei 2012.

Piet Smit is één van de bekendste gospelartiesten in Zuid-Afrika die inmiddels twaalf soloalbums en zeven duet Cd’s heeft gemaakt. Voor zes albums ontving hij een gouden plaat en Piet was de eerste christelijke artiest die in Zuid-Afrika een platina album behaalde.

Zijn stijl is luisterliedjes met een sfeervolle, voornamelijk akoestische, begeleiding. Hoewel Piet vooral in het Afrikaans zingt, heeft hij ook twee Nederlandstalige Cd’s uitgebracht. Tijdens zijn vorige soloconcerten in ons land bleken zijn Nederlandstalige liedjes heel goed aan te slaan bij liefhebbers van gospelmuziek.

Na een lang proces kwam Piet in 1989 tot bekering en sinds 1994 heeft hij zich volledig toegelegd op zijn muzikale bediening. Hij wil graag vertellen over de intieme persoonlijke relatie die God met ons wil hebben, van de overwinning die er voor ons is in Christus en de kracht van de Heilige Geest die tot onze beschikking staat.

Piet Smit zingt over geloven in de praktijk van het dagelijks leven.

Naast optredens in bijna elke stad en dorp van Zuid-Afrika, verzorgt Piet ook regelmatig concerten in het buitenland. Zo trad hij op in Namibië, Zimbabwe, Engeland, Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en ook in Nederland.

In 2008 ontmoetten Piet Smit en Wim Pols (leider van de Country Trail Band) elkaar en ontstonden er plannen voor samenwerking. Zo heeft Piet op een van zijn nieuwste albums twee liedjes van Wim opgenomen.

Nu gaat Piet opnieuw weer een aantal concerten geven samen met de Country Trail Band.

De band is al meer dan 25 jaar één van de toonaangevende christelijke country gospelbands in Europa en heeft met vele artiesten uit binnen- en buitenland samengewerkt. De groep bracht in 2009 de DVD en CD “Silver” uit ter gelegenheid van haar zilveren jubileum.

Tijdens de vorige tournee van Piet met de band is ook een gezamenlijke CD uitgebracht met de titel “Ga naar het Wonder.”Dit album bevat zowel bekend als nieuw materiaal.

De concerten van de Country Trail Band met Piet Smit beloven ook nu weer een muzikaal feest te worden, waarin het evangelie van de Here Jezus centraal staat.

12-03-2012
Muziek
https://www.countrytrailband.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies