Pasen met de Country Trail Band

Er is veel kerstrepertoire dat iedereen wel kent. Liederen over Pasen zijn over het algemeen veel minder bekend. En dat terwijl het lijden van Jezus, Zijn dood aan het kruis en de opstanding uit het graf de kern vormen van Gods genade voor ons. De Country Trail Band heeft een mix opgenomen van Engelstalige en Nederlandstalige Paasliederen, waarbij die laatste uit het Amerikaanse repertoire zijn vertaald.

Meer dan rijkdom is een lied dat in Opwekking staat. Het is een vertaling van Above all. Daar is kracht in het bloed staat in de bundel van Johannes de Heer en is een vertaling van de Amerikaanse gospel There’s power in the blood. In de hof komt uit de bundel Glorieklokken. Het is een vertaling van het Amerikaanse lied In the garden. The old rugged cross is een van de bekendste Amerikaanse Paasliederen. The Middle Man is een lied dat de band aangereikt kreeg door de schrijver David Patillo toen de groep in 1995 in Nashville was. De special wordt afgesloten met Omdat Hij leeft, een vertaling van het door Bill Gaither geschreven Because He lives.

De Country Trail Band vindt het jammer dat zij door de coronamaatregelen nog niet het land in kan voor concerten. Maar via deze special hoopt de groep toch contact te houden met veel muziekliefhebbers.

De band heeft de special gratis beschikbaar gesteld. Wel staat aan het eind van de special informatie over het sponsorproject van de band, een weeshuis in Nigeria dat de Country Trail Band via Stichting De Ondergrondse Kerk steunt. Een donatie aan dat project is zeer welkom.

Country Trail Band
Videostill YouTube
31-03-2021
Muziek
https://www.countrytrailband.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies