Extra capaciteit voor opvang dak- en thuislozen

Het Leger des Heils heeft de winterkouderegeling voor de opvang van dak- en thuislozen verlengd tot en met vrijdag 18 januari. De regeling ging vrijdagmiddag 11 januari in. Deze regeling vergroot het aantal bedden op diverse plekken in Nederland voor mensen die niet in staat zijn alternatieven voor onderdak te vinden.

Gemeenten en opvangverzorgende organisaties als het Leger des Heils werken in de voorbereiding en de uitvoering intensief samen.Het Leger des Heils breidt het aantal bedden tijdens de winterkoude uit met 400. In de nacht van vrijdag op zaterdag bleek deze capaciteit ruim voldoende.

De GGD’en van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam en Utrecht bepalen samen wanneer de winterkouderegeling ingaat.

In Amsterdam is een kantoorgebouw ingericht als winteropvanglocatie. Hier kunnen ruim 200 mensen overnachten en werden de eerste nacht ruim 100 mensen opgevangen.

Begin december 2012 werd ook een aantal dagen de winterkouderegeling ingesteld. Toen bleek de extra ingezette capaciteit ruim voldoende.

Leger des Heils
13-01-2013
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies