Eindhoven steunt woonproject zwerfjongeren

Woonproject ’Changes’ in Eindhoven ontving een cheque van € 3.740,- van het goededoelenfonds Cohesie. De bijdrage is bestemd voor Vast & Verder, waar zwerfjongeren onderdak krijgen en werken aan hun toekomst.

Het maatschappelijk fonds van de Udense bouwgroep Hendriks Coppelmans ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan ‘een geweldige leefomgeving’. De cheque werd vrijdag aan een bewoonster uitgereikt door de voorzitter van het comité van aanbeveling, Paul Rüpp (bestuursvoorzitter Avans Hogeschool en voormalig gedeputeerde).

Bij Vast & Verder in Eindhoven wonen 16 zwerfjongeren die een woontrainingsprogramma volgen. Vast & Verder, een huis dat al sinds 1999 actief is, is een onderdeel van het zwerfjongerenprogramma Changes. De jongeren kampen vaak met meervoudige problematiek (o.a. psychiatrisch, justitieel en verslaving). De bewoners krijgen in het huis onderdak, begeleiding en gaandeweg steeds meer eigen verantwoordelijkheden. Op die manier ontstaat er een beter toekomstperspectief. Heeft een jongere geen baan of school? Dan wordt een passende dagbesteding gezocht. Samen met de jongere worden stap voor stap leefthema’s onder de loep genomen: woonvaardigheden, financiën en burgerzaken, psychische gezondheid, verslavingsproblemen en omgaan met justitie.

Met steun van Cohesie wordt de woonkamer van het huis opgeknapt en opnieuw ingericht. De woonkamer is de centrale ontmoetingsplek. ’s Avonds wordt hier gezamenlijk gekookt en gegeten, overdag zijn er onder andere trainingen. De kamer wordt geschilderd en de keuken opgeknapt. Ook aan de inrichting wordt gedacht. Er komt nieuwe keukenapparatuur, nieuw meubilair, sfeeraccessoires en audiovisuele apparatuur. De jongeren gaan de werkzaamheden zelf uitvoeren, samen met professionals.

© Legerdesheils
05-03-2013
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies