Trinity op EO-Jongerendag

Een optreden van Trinity staat garant voor een feest vol Zuid-Amerikaanse invloeden. Deze band krijgt zelfs de stoelzitters aan het dansen. Tijdens de EO-Jongerendag op 1 juni gaan de heupen los en het dak eraf. Trinity ademt muziek.

Als je niet weet dat de broers opgegroeid zijn in Peru, dan hoor en zie je dat snel genoeg aan hun Spaanse dans en muziek. Samen met hun goede vriend Bert Bos vormen Johan, Elbert en Niek Smelt de band Trinity.

De band ontstond in 2005 en groeide sindsdien elk jaar een stukje verder. In 2008 wonnen ze de Xnoizz Band Battle en in 2010 bemachtigden ze voor het eerst een plaats op het hoofdpodium van het Xnoizz Flevo Festival. Trinity is van alle markten thuis, zo ondersteunden ze afgelopen jaar de verkiezingscampagne van de ChristenUnie op muzikale wijze. Ook reisden de mannen als ambassadeur van Tear heel wat keer af naar Afrika en Peru om daar met de bevolking een goed feestje neer te zetten.

De keuze voor het land Peru is niet toevallig. De ouders van Johan, Elbert en Niek zijn zendelingen in dit land geweest en daar leerde zanger Elbert van jongs af aan verschillende blaasinstrumenten te bespelen. De Spaanse melodieën stromen door zijn bloed.

Een optreden van Trinity staat garant voor een feest vol Zuid-Amerikaanse invloeden. Deze band krijgt zelfs de stoelzitters aan het dansen. Op 1 juni gaan de heupen los en het dak eraf. Trinity ademt muziek.

© Henk-Jan Oudenampsen
17-03-2013
Muziek
https://www.eojongerendag.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies