Sportkleding AZ naar Afrika

Met het AZ-tenue als symbool overhandigde Toon Gerbrands, algemeen directeur AZ, het shirt aan Stella Sozigwa Mayenje, landendirecteur van Dorcas Tanzania. Hiermee krijgt de samenwerking die Dorcas en AZ dit jaar aangingen een concreet vervolg. De kleding zal worden ingezet in een onderwijsproject in Tanzania.

Aanwezige Dorcas-directeur Joeke van der Mei zegt hierover: ‘Dorcas is erg enthousiast over de samenwerking met AZ. Voor de mensen in onze projecten zijn de spullen die AZ ons aanbiedt prachtige cadeaus. AZ laat hiermee zien dat ze niet alleen oog heeft voor de wereld van het voetbal, maar ook voor de bittere armoede die er nog steeds is in vele delen van de wereld. AZ komt hiermee in actie voor de allerarmsten. We zijn ook blij met het vertrouwen van AZ in Dorcas als organisatie die verschil wil maken in de levens van deze allerarmsten. Dit doet Dorcas al ruim 30 jaar, op dit moment via 177 projecten in 17 landen in Oost-Europa en Afrika. Samen met AZ zetten we de strijd tegen armoede voort!’

Dorcas is een christelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, sociale hulp, noodhulp en wederopbouw. Dorcas zet zich in om de opdracht van Jezus Christus te vervullen: zorgen voor de armen en verdrukten (Mattheüs 25:31-46). Dorcas doet dit door hen in staat te stellen hun positie in de samenleving te versterken en hun zelfredzaamheid te vergroten en door het bieden van sociale zorg en het verlenen van hulp in noodsituaties. Dorcas steunt de allerarmsten ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.

André Blank
Dorcas
20-04-2013
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies