Eerbetoon aan Majoor Bosshardt met vernoeming brug

Hans van Vliet, Commandant van het Leger des Heils Nederland en Tsjechië, onthulde vervolgens het beeld van Majoor Bosshardt en Henk Dijkstra, directeur van het Leger des Heils in Amsterdam legde de eerste steen van de Majoor Bosshardtburgh, een nieuwe woonvoorziening voor hulpbehoevende dak- en thuislozen.

Deze reeks festiviteiten, de dag voorafgaand aan haar 100ste geboortedag is een eerbetoon aan de majoor en haar inzet voor Amsterdam. De grote verdiensten van Majoor Bosshardt voor de stad Amsterdam en de Amsterdammers heeft het stadsdeelbestuur van Amsterdam Centrum doen besluiten de brug over de Oudezijds Achterburgwal naar haar te vernoemen. De brug ligt midden in het gebied waar de majoor het goodwillwerk begon en jarenlang werkte als heilssoldaat.

Aansluitend onthulde Commissioner Hans van Vliet het standbeeld van Majoor Bosshardt, zittend op een bank. Het standbeeld is geplaatst tegenover de Oudezijds Voorburgwal 14, waar de majoor jarenlang woonde en werkte. Het bronzen beeld is ontworpen door beeldhouwer Peter de Leeuwe.

Tenslotte legde Henk Dijkstra de eerste steen van de Majoor Bosshardtburgh, een nieuwe woonvoorziening voor hulpbehoevende dak- en thuislozen aan de Oudezijds Armsteeg. Het is een mijlpaal, want aan de start van de bouw van deze voorziening, waarvoor het oude pand moest worden gesloopt, ging ruim veertien jaar lobbyen en voorbereiding vooraf. Bij de steenlegging was ook wethouder Zorg Eric van der Burg aanwezig, die vorig jaar juni al de sloop van het oude pand inluidde.

“Dit is een historische dag voor de Goodwillcentra Amsterdam”, aldus Henk Dijkstra. “Majoor Bosshardt was, en is voor velen nog steeds, het gezicht van het werk van het Leger des Heils. Ze heeft veel betekend voor Amsterdam en het is prachtig dat we haar op deze manier kunnen eren. Uiteraard wel in lijn met de wens van de majoor, die de eer altijd aan God gaf. Daarom is de tekst op de bank ook: ‘God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen’”. Deze feestelijke middag werd muzikaal omlijst door de Together We’re One band van het Leger des Heils.

Zaterdag 8 juni werd de 100ste geboortedag van Majoor Bosshardt ook gevierd tijdens het Majoor Bosshardt Gala, dat in de Heineken Music Hall werd gehouden. Tijdens het gala werd er een musical over het leven en werk van de majoor opgevoerd. In de musical speelden naast bekende Nederlanders Mies Bouwman en Mariska van Kolk ook cliënten van het Leger des Heils.

Leger de Heils
© Henk-Jan Oudenampsen
09-06-2013
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies